Donatella Versace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Donatella Versace
Donatella Versace Time Shankbone 2010.jpg
Versace på 2009 Time 100 Galla.
Født 2. mai 1955 (61 år)
Reggio di Calabria, Italia
Bror Gianni Versace (1946-1997)
Santo Versace
Søster Tina Versace
Barn Allegra Versace
Daniel Versace
Utdannet ved Universitetet i Firenze
Yrke Motedesigner
Nasjonalitet Italia Italia
Kjent for Versace, Versus Versace

Donnatella Versace (født 2. mai 1955 i Reggio di Calabria i Italia) er en italiensk motedesigner. Hun driver moteselskapet Versace, som opprinnelig ble startet av hennes bror Gianni Versace.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Donatella ble født i den italienske byen Reggio di Calabria. Donatella er den yngste av tre barn. Hennes far var investor for det italienske aristokratiet. Hun hadde en eldre søster, Tina, som døde i en alder av tolv på grunn av en feilbehandlet stivkrampeinfeksjon.[1] Hennes bror Santo Versace eier 30% aksjene i Versace.[2] Senere var hun, som sin bror, designstudent i Firenze. Donatella ble fort en del av moteindustrien ved å følge i sin brors fotspor. På 1980 tallet ga Gianni Versace ut en parfyme dedisert til søsteren, kalt blonde, og gav henne sin egen linje i selskapet kalt Versus.

Versace[rediger | rediger kilde]

Donatella er blitt kjent for å benytte kjente mennesker framfor supermodeller for å fronte sin design. Donatella viste seg snart å være en PR-gigant innen Versace og ble snart kjent over hele Europa. Den 15. juli 1997 i Miami ble Gianni skutt og drept av Andrew Cunanan. Familien dro til et hemmelig resort i Karibia.

Det ble holdt begravelse og minnestund for Gianni. Ett år og tre dager etter brorens død gjennomførte Donatella sin første motevisning for Versace på Hôtel Ritz i Paris. Denne og de kommende visningene ble suksesser og Donatella ble verdensberømt.

Familie[rediger | rediger kilde]

Donatella har barna Allegra og Daniel med sin tidligere ektemann, den amerikanske modellen Paul Beck.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Collins, Lauren (24. september 2007). «Mondo Donatella». The New Yorker, s. 158. 
  2. ^ «Versace Sale At $5.8B Valuation Would Make Heirs Allegra And Santo Billionaires, Donatella Still Out (Forbes.com)». Forbes Magazine. 2. desember 2013. Besøkt 1. oktober 2014.