Donatella Versace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Donatella Versace
Donatella Versace Time Shankbone 2010.jpg
Født 2. mai 1955
Reggio di Calabria
Bror Santo Versace, Gianni Versace
Barn Allegra Versace
Nasjonalitet Italia

Donnatella Versace (født 2. mai 1955 i Italia) er en italiensk motedesigner. Hun driver moteselskapet Versace, som opprinnelig ble startet av hennes bror Gianni Versace.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Donatella ble født i den italienske byen Reggio di Calabria. Donatella er den yngste av tre barn. Senere var hun, som sin bror, designstudent i Firenze. Donatella ble fort en del av moteindustrien ved å følge i sin brors fotspor. På 1980 tallet ga Gianni Versace ut en parfyme dedisert til søsteren, kalt blonde, og gav henne sin egen linje i selskapet kalt Versus.

Versace[rediger | rediger kilde]

Donatella er blitt kjent for å benytte kjente mennesker framfor supermodeller for å fronte sin design. Donatella viste seg snart å være en PR-gigant innen Versace og ble snart kjent over hele Europa. Den 15. juli 1997 i Miami ble Gianni skutt og drept av Andrew Cunanan. Familien dro til et hemmelig resort i Karibia.

Det ble holdt begravelse og minnestund for Gianni. Ett år og tre dager etter brorens død gjennomførte Donatella sin første motevisning for Versace på Hôtel Ritz i Paris. Denne og de kommende visningene ble suksesser og Donatella ble verdensberømt.

Familie[rediger | rediger kilde]

Donatella har barna Allegra og Daniel med sin tidligere ektemann, den amerikanske modellen Paul Beck.