Donald Rope

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Donald Rope
Født2. feb. 1929Rediger på Wikidata
WinnipegRediger på Wikidata
Død28. juli 2009Rediger på Wikidata (80 år)
CambridgeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Ishockeyspiller[1]Rediger på Wikidata
Utdannet ved University of TorontoRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata

Donald Rope (født 2. februar 1929, død 28. juli i 2009) var en canadisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1956 i Cortina d'Ampezzo.

Rope vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det canadiske ishockeylaget som kom på tredjeplass i turneringen bak Sovjetunionen og USA. Det var ti lag som deltok, etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Canada vant tre og tapte to kamper i sluttspillsserien. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale ti poeng foran USA med åtte og Canada med seks. OL-turneringen var også det 23. verdensmesterskapet i ishockey.

Fire år senere, under vinter-OL 1960 i Squaw Valley var han med på det canadiske ishockeylaget som kom på andreplass i turneringen bak USA. I finalerunden spilte de seks beste lagene en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Canada vant fire kamper og tapte en, 1-2 til USA. USA vant alle fem kampene i sluttspillsserien og vant serien med maksimale ti poeng foran Canada med åtte og Sovjetunionen med fem poeng. OL-turneringen var også det 27. verdensmesterskapet i ishockey.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Elite Prospects, Eliteprospects.com spiller-ID 249034, besøkt 27. mai 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]