Domkirken i San Cristóbal de La Laguna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Domkirken i San Cristóbal de La Laguna

Domkirken i San Cristóbal de La Laguna (spansk: Catedral de San Cristóbal de La Laguna) er en katolsk kirke i San Cristóbal de La LagunaTenerife i Spania. Den sto ferdig i 1915 og er hovedkirke for bispedømmet San Cristóbal de La Laguna (bispedømmet Tenerife).

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1511 fikk Alonso Fernández de Lugo, Tenerifes erobrer, bygget et lite kapell på stedet. I 1515 ble det opprinnelige kapellet erstattet av en større kirke.[1] Etter opprettelsen av bispedømmet San Cristóbal de La Laguna, som omfatter provinsen Santa Cruz de Tenerife, ble kirken opphøyet til katedral ved dekret gitt av pave Pius VII.

Fordi det var nødvendig å utvide kirken, ble den revet og en større katedral ble reist mellom 1904 og 1915. Fasaden er alt som er igjen av den tidligere kirken. Fasaden er nyklassisistisk og hoveddelen av katedralen er nygotisk.[2]

Funksjoner[rediger | rediger kilde]

Katedralen er dedikert til jomfru Maria.

Den har tre store skip (det midtre er det høyeste), side, tverrskip og kapeller i ambulatoriet (ligger bak hovedalteret). På høyalteret er et marmortabernakel. I katedralen er en stor barokk altertavle fra tidlig attende århundre.

Domkirken i San Cristóbal de La Laguna var den første kirken i Spania bygget i betong.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Catedral de Nuestra Señora de los Remedios. La Laguna (Tenerife)». Arkivert fra originalen 8. desember 2010. Besøkt 22. desember 2013. 
  2. ^ «Catedral de Nuestra Señora de los Remedios. La Laguna (Tenerife)». Arkivert fra originalen 8. desember 2010. Besøkt 22. desember 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]