Domeneparkering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Domeneparkering betyr at et domenenavn er reservert, uten at det er satt opp egne internettsider i tilknytning til dette. Den som registrerer og parkerer domenenavnet vil dermed få den juridiske eiendomsretten til domenenavnet, slik at ingen andre kan registrere dette. Hensikten med domeneparkering er å sikre framtidig bruk av domenenavnet. Et domenenavn kan være parkert, så lenge som den årlige vedlikeholdsavgiften for å opprettholde domenenavnet blir betalt. I Norge blir den årlige vedlikeholdsavgiften betalt til Norid via en registrar.

Betalt domeneparkering[rediger | rediger kilde]

Som et alternativ til domeneparkering, tilbyr enkelte internettleverandører betalt domeneparkering. Det vil si at det knyttes betalte annonser til domenenavnet i den perioden dette ikke er i aktivt bruk. Inntektene på betalt domeneparkering vil være avhengig av antall treff på domenenavnet, og hvor mange av treffene som gir uttelling i form av klikk på annonsene.

For å få annonser i tilknytning til et domenenavn som er parkert, vil det være nødvendig å endre navnetjenerne, DNS, til en internettleverandør som tilbyr denne annonsetjenesten. Rettighetene til domenenavnet vil fortsatt være hos den som har reservert domenenavnet.

Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.