Domanmetoden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Domanmetoden er en metode beregnet på å trene opp hjerneskadde barn til å bli normalt fungerende mennesker, eller i det minste å gjøre livet deres lettere. Metoden ble utviklet på 1950-tallet av den amerikanske fysioterapeuten Glenn Doman, og er i dag svært omdiskutert blant leger som har med denne gruppen av barn å gjøre. Den blir frarådet av det amerikanske barnelegeforbundet American Academy of Pediatrics, som mener at den bygger på et foreldet og forenklet bilde av hjernens utvikling, og at de for voksne i barnets omgivelse svært arbeidskrevende momentene ikke har dokumentert effekt.[1].

Metoden blir påstått å hjelpe mennesker innenfor de følgende gruppene:

Institutter[rediger | rediger kilde]

I dag finnes det flere institutt i verden som lærer foreldre til å kunne trene barna selv, i tillegg til å evaluere barna hvert år;

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ziring PR, Brazdziunas D, Cooley WC; m.fl. (1999). «American Academy of Pediatrics. Committee on Children with Disabilities. The treatment of neurologically impaired children using patterning». Pediatrics. 104 (5 Pt 1): 1149–51. PMID 10545565. Besøkt 26. august 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]