Diskusjon:Voll (Møre og Romsdal)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Voll (Møre og Romsdal). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. apr. 2019 kl. 03:06 (CEST)[svar]

Feil navn på tettsted[rediger kilde]

Man kan ikke si at Voll er et tettsted. Voll har ikke et eget postnummer, og når man kommer kjørende står det ikke "Voll" på stedsnavnskiltet, men "Måndalen". Voll er ei grend i bygda Måndalen og er regnet som sentrum i bygda. Kirka i Måndalen, Voll Kyrkje, ligger der, og den tidligere kommunen Voll, som bestod av bygdene Måndalen og Innfjorden, fikk vel sikkert navnet etter kirkesognet. Deler av artikkelen om Voll burde ha blitt slått sammen med artikkelen om Måndalen: https://no.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5ndalen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.16.192.109 (diskusjon · bidrag) 3. februar 2021 kl. 14:36‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Wikipedia følger Statistisk sentralbyrås definisjon og materiale når det gjelder tettsteder. Tettstedet Voll finner du i denne tabellen (tettstedsnr. 6194). Det er en vanlig ting å «misforstå» tettstedsbegrepet. Dette handler om befolkningstetthet og har absolutt ingenting å gjøre med om stedet har eget postnummer eller ikke. Navngivingen er også SSBs privilegium å sette og vi følger disse. Dessuten er det slettes ikke usannsynlig at tettstedet (etter SSBs definisjon) ikke er helt overens med hva lokalbefolkningene mener at det «burde» være. SSBs tettstedsbegrep forholder seg altså ikke til offentlige og offisielle stedsnavn eller nåværende eller tidligere administrative oppdelinger, og det er i veldig mange tilfeller store forskjeller i hva tettstedet er og hva byen/stedet/grenda er. Se foreksempel på artikkelen om Tettstedet Oslo og sammenlign gjerne med byen Oslo. Her er det store forskjeller på avgrensning, areal og befolkning. Så, jo – Voll er et tettsted per 2021 og per SSBs definisjon. Håper dette var noenlunde oppklarende. Mvh. Knuteinar2309 (diskusjon) 3. feb. 2021 kl. 15:30 (CET)[svar]