Diskusjon:Troms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Navnet på Troms fylke[rediger kilde]

Regjeringen i dag fremmet et lovforslag som innebærer at også den samiske navneformen på Troms fylke tas inn i det offisielle fylkesnavnet.

Romsa og Troms blir heretter likestilt.

Ved offentlig skilting, i offentlige logoer og brevhoder skal begge navneformer brukes.

imi

Dette gjaldt fra 1. juli 2006. Navneformene er, ifølge Kartverket,
  • Troms = Romsa
  • Troms fylke = Romssa fylka
  • Troms fylkeskommune = Romssa fylkkasuohkan
  • Fylkesmannen i Troms = Romssa fylkkamánni
Peter J. Acklam 27. sep 2006 kl. 21:19 (UTC)

Sidene Troms og Nordland[rediger kilde]

Det er noe galt med denne formateringen, som jeg har påpekt på Profoss' diskusjonsside for flere dager siden uten at noe har vært gjort med det. Siden er på min og andres skjermer et fullstendig kaos (se skjermdump). Når jeg tilbakestiller lanseringer gjør jeg ikke det fordi jeg har spesielt lyst eller fordi jeg synes det er veldig morsomt! Jakro64 26. sep 2004 kl.12:28 (UTC)

Ja, så la oss finne ut hva det er. Tydeligvis noe med bildene og php. Einar 26. sep 2004 kl.13:01 (UTC)
Så da mener jeg det er riktig at man - siden den som har laget versjonen åpenbart ikke jobber med saken - tilbakestiller til gammel versjon inntil feilen blir rettet opp! Jakro64 26. sep 2004 kl.13:22 (UTC)


Turisme[rediger kilde]

Til tross for et omfattende uteliv i Tromsø, er nok Troms mest kjent for sin ville, arktiske natur. For det første synes jeg dette er en "uttalelse" som ikke passer på sida, for det andre er vel "arktisk natur" ikke heilt presist. Jeg er ikke 100% sikker på hvordan denne termen brukes, men Vardø er eneste sted i Norge i arktisk klimasone og jeg vil tru at disse (natur og klima) går hand i hand. --Tordenskrall 21. jan 2008 kl. 20:38 (CET)

OL-byen Tromsø og fylket ellers reklamerer med arktisk natur, selv om de ikke har permafrost. Hurtigruta tiltrekker seg en del turisme som tross alt er økende. Eksotiske opplevelser med nordlys, midnattsol og mørketid er nok for japsene til å komme til «arktis». --SOA 21. jan 2008 kl. 20:49 (CET)
For det første er den linja jeg siterte bare en uttalelse som i alle fall ikke står på egne bein på sida. For det andre markedsfører Tromsø seg med "gateway to the artic" en henvisning til alle de reiser som har blitt og gjøres nordover med "Ishavsbyen" som utgangspunkt. www.destinasjontromso.no bruker begrep som polar (en henvisning til nord for polarsirkelen), mens www.visittroms.no bruker verken polar eller arktisk, men alpint om de høyereliggende områdene. --Tordenskrall 21. jan 2008 kl. 21:03 (CET)
Alpint er minst like gæli. Enig at litt nyansering kan trengs her. --SOA 21. jan 2008 kl. 21:05 (CET)
Jeg skriver en litt lengre heilt generell sak om turisme i Troms (tilbud) i tillegg tar jeg fatt på en heilt enkel sak om transport i fylket (Buss, hurtigbåt, hurtigrute, fly). --Tordenskrall 21. jan 2008 kl. 21:12 (CET)
Turisme endra, den kan sikkert forbedres ytterligere, men det er i alle fall bedre enn det som sto der.--Tordenskrall 21. jan 2008 kl. 21:30 (CET)

Parlamentarisme[rediger kilde]

Troms fylke har innført parlamentarisme for ganske lenge siden, burde ikke også fylkesrådslederen vært nevnt i infoboksen?Tordenskrall 30. jan 2009 kl. 07:20 (CET)

Kommunegrenser[rediger kilde]

Kartet over kommunegrenser i Troms stemmer ikke lenger etter at den sørlige delen av Reinøya blei en del av Karlsøy kommune (tidligere Tromsø), se Reinøya for ref. etc Tordenskrall 2. feb 2009 kl. 17:57 (CET)

Kartene som viser regioninndelinger er ikke oppdatert med nye grenser mellom Kvæfjord i Troms og Sortland i Nordland etter overføringen av Godfjord til Sortland i 2000. farnol 22. mai 2011 kl. 13:01 (CET)

Lynsalpan/Lyngsalpene[rediger kilde]

La det være lyngsalpene, se offentlig side (Fylkesmannen i Troms): [1] Tordenskrall 10. mar 2009 kl. 23:20 (CET)

For øvrig er ikke egenavn nødvendigvis styrt av bøyingsparadigmer i bokmål.Tordenskrall 12. mar 2009 kl. 10:50 (CET)

Fjerna Endring[rediger kilde]

Fjerna endringa av [2], Vedkommende hadde fjerna distinksjonen mellom kortbaneflyplasser og stamflyplasser, noe som ikke var begrunna. Jeg ser heller ikke en umiddelbar grunn til å fjerne distinksjonen, som i praksis betyr at man fjerner informasjon fra artikkelen. Tordenskrall 14. mar 2009 kl. 15:59 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Troms. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jul. 2017 kl. 05:11 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Troms. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 18:19 (CEST)