Diskusjon:Triton (måne)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Triton (måne) er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
A-nivå Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå A på kvalitetsskalaen.(Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av prosjektet vurdert til å være av høy prioritet innen sitt emne.

Mer informasjon om artikkelen

  1. A-nivå Denne artikkelen er på et A-nivå. Det vil si det er en artikkel som har mye god informasjon, men som fortsatt trenger noe forbedring både innholds- og språkmessig for å nå AA-nivå. Hvis du vet noe om dette emnet kan du hjelpe Wikipedia med å utvide den eller foreslå endringer.
  2.  Denne artikkelen er av høy prioritet, det vil si artikkelen bør inkluderes i alle statiske versjoner av Wikipedia (type papirutgivelse, CD-ROM, DVD-ROM).
  3.  Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Triton kaldest i solsystemet??[rediger kilde]

Åssen definerer du da "solsystemet?"

Inklusive Ort-skya, som ihvertfall teoretisk inneholder MILLIARDER av objekter av en viss størrelse, langt flere enn i det indre solsystemet, hvorav et stort flertall (med forbehold for hypotetisk tidevannseffekt-varming?) vel er kaldere enn Triton?

Inklusive transneptunianske objekter, hvorav det nå åsså er kjent mange hundre av en viss størrelse, alle er vel kaldere enn triton?

Reint statistisk vil jeg gjette at triton er en av de 1% VARMESTE objektene i solsystemet, hvis vi setter ei nedre grense på fx 100 km. Og da er jeg veldig snill ...

beste astronomiske hexer Togrim 2006-01-11 T

Jeg oversatte bare det som sto i den engelske artikkelen: Triton is one of the coldest bodies in the solar system. Personlig definerer jeg solsystemet som Solen, de ni planetene og astroidebeltet mellom Mars og Jupiter. – Stian Berg Hansen 11. januar 2006 kl. 21:40 (UTC)
Åjåj kjære Stian! Det er allerede klart at det indre Kuiper-beltet utafor Neptun, der Pluto av mange nå bare reknes som et trans-Neptuniansk objekt blant mange andre, inneholder MANGE, MANGE GANRER MER MASSE og trolig også MANGE FLERE STORE LEGEMER enn det indre asteroidebeltet. Og, foreløpig veit vi om MINST en planet (eller stor asteroide? hva vil du kalle det?) utafor Pluto som er STØRRE enn Pluto:
Så disse legemene her, fåkke de lov til å være med i solsystemet, de da?
Hvor hører de DA til, om jeg må spørre? (I Andromeda-galaksen? Vits! .-)=
Hvis du sjekker kategorien Solsystemet i det ikke feilfrie, men raskt voksende og raskt forbedrede norske leksikon Wikipedia, vil du forresten finne ut at DE definerer kuiper-beltet og Ort-skya INN I SOLSLYSTEMET. Og da er det ikke en sjangs i h... for at Triton kan være av de kaldeste objektene i Solsystemet, er jeg redd.
Hjælper ikke hva som står i engelsk Wikipedia, dette er gærent, dvs sansynligvis temmelig forelda (for 25 år sia kunne KANSKJE noen astronomer skrive sånt.)
Sjekk forresten stubben om Quaoar. Den er åsså feil!
Med vennlig hilsen, og la meg understreke at jeg personlig er en FAN av Triton og glad for at du legger inn artikler om'n, små feil eller ikke!!
Bestehexer Tøgrim, såvidt 2006-01-12
Tøgrim, en liten observasjon: Hvis du i stedet for å skrive lange diskusjonsinnlegg her hadde utvidet og korrigert artikkelen hadde vi nå hatt en lang og korrekt artikkel om Triton. Det hade vel varmet en Triton-fans hjerte, hadde det ikke? Cnyborg 11. jan 2006 kl.23:35 (UTC)
Mebbe jure rightm Cnyborg my friend. Bare to poenger. 1) Jeg er ny her. Jeg er fra en journalistkultur der du lissom ikke vasser inn i andres tekst og retter deres fakta uten videre. 2) Noen tror jeg er klok. Jeg tror det er fordi jeg prøver å ikke våge meg utpå på felter der jeg ikke VEIT at jeg kan ting. Kanskje var det en berømt astronom som skreiv dette? Kanskje var det grunner jeg ikke visste om for at dette var riktig likevel? Det er skrivi tjukke bøker om alt jeg ikke veit om Triton, den vidunderlige lille planeten! Bestehexer Tøgrim litt utpåmårran 2006-01-12

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 20 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Triton (måne). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2017 kl. 23:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Triton (måne). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. sep. 2017 kl. 21:24 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Triton (måne). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2021 kl. 11:47 (CEST)[svar]