Diskusjon:Transfobi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fairytale Trash No.svg Denne artikkelen ble nominert for sletting den 30. juli 2019, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.


Avsnittet om Religion[rediger kilde]

Artikkelen har slagside ved at det kun er kristendommen som omtales. Hvordan forholder f.eks islam seg til transsekualitet? --2A02:2121:347:E041:65AB:1E6E:ECBA:D35D 12. mar. 2021 kl. 12:31 (CET)[svar]

Dette Tror jeg er ett resultat av enten en vandrehistorie eller religøse som finner opp sine egne tolkninger av religøse tekster. Det er ett par problemer som kan nevnes her 1.Man kan ikke bruke det gamle testamentet som angrep på Transpersoner fordi en da egentlig sier at Nytestamentets fortelling om Jesus aldri skjedde eller ikke sammenligner religøse tekster under ett og sammenligner dette som gjør at man misforstår kontekst

Galaterbrevet er et brev som krever konsentrasjon, tungen rett i munnen og bibelkunnskap. Her må vi veie hvert ord opp mot andre ting som er tydligere forklart i Bibelen og vi må forstå hvem Paulus snakker til, i hvilken sammenheng, og hva han snakker om!.

Galaterbrevet og Romerbrevet er beslektet i emnet og det som er hovedinnholdet i Galaterbrevet er at Paulus advarer galaterne mot å bli dratt inn i fariseersk jødedom med denne retningens tro og forestillinger. Disse hedninge-troende fra Galatia bodde i det som heter Tyrkia i dag. De var kommet ut av sin hedendoms-lære med masse religiøse menneskebud og forskrifter om hvordan dyrke sine guder. Da de ble Jesustroende kom de seg fri fra dette. Men i Menigheten var det jøder som mente at hedningene måtte bli jøder, konverter til den tids jødedom, før de kunne bli Jesustroende.

"Først må du bli "jøde"" Dette innebar i såfall at hedningene aller først måtte la seg omskjære og deretter lære hele Moseloven, Torahen og følge den til minste detalj først. I tillegg måtte de lære og følge menneskebudene og tradisjonen til den såkalte Orale (muntlige) lov som fariseerne påsto de hadde fått av Gud, ved siden av Moseloven. På den tid var dette muntlige lovsettet fremdeles en muntlig overlevering fra "fedrene", men senere ble den (med nye tillegg) skrevet ned og utgjør i dag Talmud og noen andre tilleggsskrifter i ortodoks jødedom - (men ikke hos den jødiske retningen karaitene!).

Frelst ved lovgjerninger? Disse religiøse jødene lærte også at de kunne blir frelst ved å nitid holde Guds torah, eller "Loven", som det er oversatt med i våre bibler. Dette tilbakeviste Paulus igjen og igjen i sine brev. Dette "omskjærelsespartiet" mente altså at hedningetroende måtte omskjæres, praktisere alt i Torahen og i Den orale lov, for å bli frelst! De hadde ikke skjønt at menneskenaturen ikke kan eller vil holde Guds bud

2.Det gamle testamentet er i hovedsak beregnet på Jødene (Leve under Loven)

3.Det nye Testamentet sier man er frelst av Tro, ikke Lov.

Paulus’ brev til efeserne 2:1-10

Men Gud, som er rik på miskunn, har, på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, 5 gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst. 6 Han reiste oss opp sammen med ham og satte oss med ham i himmelen, i Kristus Jesus, 7 for at han i de kommende tider kunne vise sin nådes overveldende rikdom i godhet mot oss i Kristus Jesus. 8 For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. 9 Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg. 10 For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.


4.Jesus Selv sier :

Matteus 19.12

Når det gjelder det å ikke gifte seg, er det slik at noen blir født uten mulighet til seksuell aktivitet, andre har blitt kastrert av mennesker, og det finnes også noen som frivillig lever i avholdenhet og avstår fra å gifte seg for bedre å kunne tjene Gud.[h] Den som kan ta til seg undervisningen min, skal gjøre det. 

Dette er en litt dårlig Oversettelse da det skal stå : og det finnes også noen som har frivillg blitt kastrert og som avstår fra å gifte seg for å tjene gud bedre Og seksuell aktivitet peker på muligheten til å Forplante seg (lage Barn) Det må også ses under den tids kontekst da det på den tiden ikke var mulig å hente ut egg eller lagre sperm

Og selv om man skulle klare å tvinge det gamle testamentet inn på noe vis : Esther 2:3 and let the king appoint commissioners in each province of his kingdom to assemble all the beautiful young women into the harem at the citadel of Susa. Let them be placed under the care of Hegai, the king's eunuch in charge of the women, and let them be given beauty treatments. Her må det nevnes at evnukk var en tittel på det man regner som transpersoner i dag Hovedsaklig mannlige fordi teknologien ikke var kommet langt nok

Pave Frans utalse er ett mennekebud sett i denne konteksten Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.164.68.159 (diskusjon · bidrag) 5. apr. 2021 kl. 14:32 (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Transfobi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. nov. 2018 kl. 17:35 (CET)[svar]

Mobbing og Hersketeknikker fra Transaktivister[rediger kilde]

Artikkelen har en bias/slagside

Den nevner ikke Forsøk på hersketekniker og rett og slett bøllete oppførsel/mobbing fra Trans aktivister mot personer som tar opp problemstillinger til tross for at det er tidligere Transpersoner som har tatt opp en del av problemstillingne. Referanse : https://www.thepublicdiscourse.com/2016/06/17166/ Hatefulle ytringer eller påstand om hets har også en tendens til å bli brukt mot personer som vidrebringer disse Problemstillingene Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.164.68.159 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Transfobi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. apr. 2021 kl. 20:09 (CEST)[svar]

Jeg er ikke helt enig i endringene.

Disse endringene kan virke selvforsterkende angående bias, altså jeg betviler ikke at diskriminering og Transfobi kan skje men allbruksrom har eksistert en god stund nå og det er ingenting i noe lover eller regler så vidt jeg vet som hinder at dissse rommene kan bli brukt til garderobe på forskjellige tidspunkt, det finnes da timeplan og planlegging. Toaletter for unisex bruk finnes også, ble kalt handicapptoaletter før, blir kalt allbrukstoaletter idag. Til og med unisexdusjer/allbruksdusjer finnes. Poenget er at det er frivillig for brukeren å velge disse og da å si at alle garderobestuassjoner og lignende har diskriminerende eller tranfobisk agenda eller sterkt antyde dette er ikke bare selvforsterkende bias men også ikke korrekt. Innen Idrett finnes det blandet lag Enten lag eller iddrettsgren som båstår av både kvinner og menn men her gjelder jo regelen om valgfrihet igjen en kan jo ikke tvinge kvinner eller menn å delta i ett slikt blandet lag eller idrettsgren det kan jo hende de har lyst til å konkurere på mer like vilkår eller har andre årsaker og det er vanskligere med blandet konkurranser eller med ett blandet lag å ta hensyn til disse årsakene, uten at årsakene i seg selv egentlig har noe å gjøre med transfobi å gjøre. Derfor virker det som for meg at dette er nok ett argument eller påstand som har antydning til bias