Diskusjon:Tolvtallsystemet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Tolvtallssystemet»)

Artikkelnavnet[rediger kilde]

Heter det «tolvtallsystemet» (A) eller «tolvtallssystemet» (B)? Store Norske Leksikon bruker formen A.[1] De bruker også tilsvarende «titallsytem».[2] Caplex, derimot, bruker «titallssystem».[3] Det er ifølge Hegge i Aftenposten ingen entydig regel om fuge-s i sammensatte ord.[4] For det sammenlignbare ordet «titallsystem»/«titallssystem», sier ordboken at begge er tillatt.[5] Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mollerup (diskusjon · bidrag) 7. jul 2008 kl. 21:51 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Vi bør uansett ha en konsistent bruke av fuge-s i artiklene om de forskjellige tallsystemene. Nå er det kun tolvtallssystemet som har fuge-s, de andre har det ikke (femtallsystemet, åttetallsystemet, titallsystemet, sekstentallsystemet). Mollerup 8. jul 2008 kl. 09:25 (CEST)
Kan det være en tolkningsforskjell? Tolvtallsystemet = «tallsystem for tolv». Tolvtallssystemet = «system for tolvtall». Mollerup 8. jul 2008 kl. 17:04 (CEST)
Caplex bruker også totallsystemet og SNL har ett treff med fuge-s.Btd 8. jul 2008 kl. 17:31 (CEST)

Artikkelen er nå flyttet tilbake til Tolvtallsystemet. Mvh Mollerup 27. aug 2008 kl. 14:20 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tolvtallsystemet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2017 kl. 19:27 (CEST)[svar]