Diskusjon:Tautersau

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Tautersau er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Tautersau har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 2, 2015.

Ullblind?[rediger kilde]

Jeg har funnet en hel del gamle kilder om tautersauen og kommer til å utvide artikkelen endel. Et ord som står i artikkelen i dag, er forsåvidt talende, men jeg har aldri kommet over det noe annet sted. Er "ullblind" et gangbart ord, eller har Bruker:Svart bare brukt det for å beskrive hva som menes? mvh NAPkjersti 24. jun 2011 kl. 21:23 (CEST)

Jeg tror ikke uttrykket "ullblind" blir brukt på norsk, fenomenet forekommer så vidt jeg vet heller ikke på de saueslaga som er vanlige i landet idag. Det tilsvarende engelskspråklige uttrykket "wool blind" brukes i land med utbredt finnullproduksjon, som Australia og New Zealand. Jeg vet ikke hvor jeg fant det norske uttrykket, men det kan være inspirert av Jon Sæland beskrivelse av Tautersauen i boka "Sau og Sauestell" - Kring augo kan soleis ulli (helst på lamb) verta så tett og lang at dyri vert mest "blinde". Sånn sett er det bare å fjerne uttrykket.
Svart 26. jun 2011 kl. 18:37 (CEST)
Takk for nyttig svar. Da ser jeg om det passer inn, når jeg har sortert det jeg har av kildemateriale. mvh NAPkjersti 27. jun 2011 kl. 06:48 (CEST)