Diskusjon:Srpska radikalna stranka

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Srpska radikalna stranka er del av underprosjektet politiske partier, som søker å øke antall artikler om politiske partier, samt å bedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.



Viktige stubber: Det liberale parti (Storbritannia) · Labour Party (Irland) · Partido da Social Democracia Brasileira · Movimiento al Socialismo
Opprydning: Politisk parti

Uklar historie[rediger kilde]

Jeg klarer ikke å utlede dannelsen av partiet fra den historiske gjennomgangen artikkelen nå gir. Videre finner jeg at det som beskrives her skiller seg betydelig fra det som står i den engelske artikkelen. I tillegg finner jeg det mangelfullt at navn kun skrives med serbisk alfabet. Det klarer de færreste nordmenn å forholde seg til. __meco 28. jan 2007 kl. 02:30 (CET)

Muligens kanskje en flytting til "det serbiske radikale partiet" eller noe slikt? Ljalvik 28. jan 2007 kl. 02:35 (CET)
Nå vet jeg ikke om vi bør bruke et norsk navn før vi vet hva som er det norske navnet, altså hva som er blitt brukt av media tidligere. Jeg syns det er vanskelig å forholde meg til serbisk språk, så for eksempel engelsk hadde også vært å foretrekke. Men dette gjelder både artikkelnavnet og de øvrige parti-/organisasjonsnavnene i artikkelen, at vi vel bør ha de engelske navnene i tillegg til de serbiske (og da med latinske bokstaver, ikke bare kyrilliske). Jeg lurer også på om de norske navnene som står i artikkelen er artikkelforfatterens egne oversettelser eller benyttes i videre norske miljøer. __meco 28. jan 2007 kl. 08:22 (CET)
Dette er norsk, ikke engelsk Wikipedia. De navnene som er relevante her er derfor originalnavn og norske oversettelser av dem. Det er ikke alt som har veldig mye brukte norske oversettelser, og serbisk politikk er i norsk sammenheng et smalt område som er lite medieomtalt. De norske oversettelsene er basert på de tyske, et ganske nært beslektet språk, og burde være rimelig korrekte. Når artikkeltittelen er på serbisk er det fordi det er vår praksis å ha partinavn på originalspråk, bl.a. fordi slike navn gjerne kan oversettes på flere måter.
Når det gjelder dannelsen av partiet fremgår den klart av avsnittet om partiets grunnleggelse dersom man leser avsnittet ordentlig. Kph 29. jan 2007 kl. 12:19 (CET)
Etter fornyet gjennomlesning har jeg funnet sammenhengen. Jeg syns imidlertid ikke det er så veldig enkelt å følge den historiske utviklingen her. __meco 29. jan 2007 kl. 12:58 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Srpska radikalna stranka. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 19:07 (CEST)[svar]