Diskusjon:Spansk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Underprosjektets logo Artikkelen Spansk er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

«Spansk er et ibero romansk språk, og det tredje mest talte språket i verden.»
Orddeling? Skulle det vært ibero-romansk eller iberoromansk språk? Hva er ibero? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.177.166.2 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Riktig, ibero-romansk eller iberoromansk. Forstavelsen ibero- er avledet av Iberia, eller Den iberiske halvøy. Ibererne er et av de forhistoriske folkeslagene som holdt til på Den iberiske halvøya, som altså er Spania og Portugal. Ibero-romanske språk er med andre ord betegnelsen på den gruppa av romanske språk (spansk, portugisisk, katalansk og andre) som snakkes på nevnte halvøy. Ibero-Amerika (lite brukt i Norge) er navnet på de delene av Amerika hvor man snakker spansk eller portugisisk. Vi sier gjerne Latin-Amerika. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.204.144.68 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

rydding[rediger kilde]

Hvorfor står denne artikkelen merket med "Viktig opprydning"? --AugustoRomero 1. jul 2007 kl. 00:19 (CEST)

Hvis artikkelen betraktes som viktig er opprydning av den også viktig. Hvis den malen har stått siden minst 2007 ligger det innebygget et paradoks her... --Finn Bjørklid 21. feb 2012 kl. 14:02 (CET)

Merkelige morsmålstall[rediger kilde]

Den kolonnen i tabellen som heter "Antall mennesker med spansk som morsmål" ser ut til å bruke hele befolkningen for mange land, og det blir ikke helt riktig. Jeg kan heller ikke forstå hvor tallet 1,75 millioner for Portugals del kommer fra. Det virker alt for høyt. Egentlig burde noen ta tabellen ned og lage den på nytt.
En annn ting er denne setningen: "Det er morsmålet for omkring 352 millioner mennesker, eller 417 millioner hvis man inkluderer dem som ikke har spansk som morsmål." Jeg tror jeg skjønner hva som menes, og ideen er god. Men slik det står, er det meningsløst. Gamlevegen 20. okt 2008 kl. 02:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Spansk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2017 kl. 23:51 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Spansk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2017 kl. 08:06 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Spansk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. sep. 2018 kl. 10:44 (CEST)