Diskusjon:Solvind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Solvind er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
C-nivå Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå start på kvalitetsskalaen.(Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Lav Denne artikkelen er av prosjektet vurdert til å være av lav prioritet innen sitt emne.

Mer informasjon om artikkelen

  1. C-nivå Denne artikkelen er på start-nivå. Det vil si det er en artikkel under utvikling, som er langt fra komplett og som mangler pålitelige referanser. Hvis du vet noe om dette emnet kan du hjelpe Wikipedia med å utvide den eller foreslå endringer.
  2. Wikipedia priority pyramid2.jpg Denne artikkelen er av lav prioritet, det vil si artikkelen bør kun inkluderes i fullstendige statistiske versjoner av Wikipedia.
  3. Crystal Clear app wp.png Denne artikkelen er blitt lenket til fra en eller flere eksterne medieorganisasjoner: «Hør lyden av Jupiter». natgeobloggen.no. National Geographic Channel. 3. juli 2016. 
  4. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Er solvind en type kosmisk stråling?[rediger kilde]

Lurer på om solvind egentlig går under navnet kosmisk stråling selv? Hvis dette stemmer, beskytter solas kosmiske stråling mot annen kosmisk stråling. Devamech 20. feb 2009 kl. 08:43 (CET)

Jo solvind betegnes som kosmisk stråling, og er en del av heliosfæren som beskytter solsystemet mot kosmisk stråling (utenfra). Det virker unektelig litt selvimotsigende, men solvinden har lavere energi og gjennomtrengningsevne enn andre typer kosmisk stråling.
Når du først er «på tråden»: En ting jeg stusset fælt på i artikkelen: «Sola spinner rundt sin egen akse mens den slynger ut solvinder, og derfor har vårt solsystem en spiralform.» Hva? Har solsystemet spiralform? Det var nytt for meg. Har du noen anelse om hva som menes med den setningen? Er fristet til å fjerne den, men kanskje du har en forklaring? Mvh Aldebaran 20. feb 2009 kl. 09:14 (CET)