Diskusjon:Skillebekk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skillebekk på to forskjellige steder i Oslo[rediger kilde]

Med tanke på at Skillebekk er navnet på to forskjellige steder i Oslo, bør det ikke da lages én artikkel for hvert av strøkene? Jeg tenker Skillebekk (Frogner)/Skillebekk (Bydel Frogner) og Skillebekk (Stovner)/Skillebekk (Bydel Stovner). Mvh Tpb 15. feb 2009 kl. 19:01 (CET)

Er ikke dette nesten en selvfølge? For de har ikke noe annet en navnet til felles, ser det ut som. Værsågod del :) Ooo86 15. feb 2009 kl. 19:06 (CET)
Jo, det bør være ganske klart. Jeg er fortsatt litt usikker på hvilket navn de to artiklene skal ligge under. Mvh Tpb 15. feb 2009 kl. 20:23 (CET)
Her mener jeg viktighet må styre artikkelnavn. S i bydel Frogner er et strøk hvor det bor anslagsvis et par tusen mennesker, og navnet er godt kjent. Den overveiende andel av de Oslofolkene som sier Skillebekk mener strøket i bydel Frogner. Stedet i bydel Stovner er da ikke et strøk? Hvilke gater og veier i Oslo er det som hører til der? På Cappelens Stor-Oslokart står Skillebekk som navn på et boligområde i Nittedal kommune, rett øst for grensen til Oslo ved Vestli. En sidestilling blir veldig formalistisk. S i bydel Frogner var bydelsnavn 1973-88 da de historiske strøkene navnga bydelene. Av 42 forekomster av S på wiki er rundt fem S iu bydel Stovner (for det meste en planlagt stasjon på T-banen), mens de øvrige er S i bydel Frogner. Min konklusjon er altså at S i bydel Stovner er greit dekket ved dagens hensvisning i artikkelen som kan fortsette å hete Skillebekk (Oslo). Helge Høifødt 15. feb 2009 kl. 21:54 (CET)
Takk for innspillet. Jeg er for øvrig helt enig med deg i at majoriteten av Oslo-befolkningen, meg selv inkludert, tenker på Skillebekk i bydel Frogner. Likevel synes jeg at denne artikkelen blir unødvendig rotete ved å ta for seg to steder på hver sin kant av byen. Dette fører til at bilder og annet bør ha tekst som eksplisitt forteller hvilken av dem det er snakk om, til enhver tid. Tanken min er at vi lar Skillebekk i bydel Frogner være hovedartikkel under artikkelnavnet Skillebekk, og luke ut informasjonen om Skillebekk i bydel Stovner til f.eks. Skillebekk (Bydel Stovner) eller noe annet som måtte passe bedre. Lenke til sistnevnte artikkel legges da øverst i hovedartikkelen. Dette er ofte praksis når det kun er to betydninger av oppslagsordet, og det synes jeg vil passe bra i dette tilfellet også. Mvh Tpb 15. feb 2009 kl. 22:11 (CET)
Da fikk jeg tak i det foreslåtte grepet, og det synes jeg er en god løsning! Helge Høifødt 15. feb 2009 kl. 22:13 (CET)

Utskilling?[rediger kilde]

Bør man skille ut gaten i en egen artikkel? Yosh 11. des 2009 kl. 23:10 (CET)

Jeg gjør dette jeg. Yosh 15. des 2009 kl. 02:21 (CET)
Jeg er enig i det. Det er etter min mening bedre med presise små artikler enn med større artikler som mangler fokus fordi de dekker to ting som spriker. Haros 15. des 2009 kl. 08:09 (CET)