Diskusjon:Søren Christian Sommerfelt (1794–1838)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Søren Christian Sommerfelt (1794–1838) er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


M O Haugen (diskusjon) 8. jan. 2024 kl. 18:45 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Søren Christian Sommerfelt (1794–1838). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. mar. 2023 kl. 03:36 (CET)[svar]

Tips til forbedring per september 2023[rediger kilde]

Artikkelen har slagside. Den bruker flere linjer på en nokså triviell akademisk konflikt, enn på å beskrive Sommerfelts to hovedverk som faglig forfatter. Det er heller ikke brukt et spesielt bredt kildetilfang til artikkelen. Sommerfelt er bl.a. nevnt i:

Kommentarer fra M. O. Haugen, lagt inn av Frankemann (diskusjon) 11. sep. 2023 kl. 21:19 (CEST)[svar]

God ettermiddag M. O. Haugen, nå på slutten av året tok jeg igjen fatt på denne artikkelen. De forslagene til kilder som du har opplistet (over) ga ikke særlig mye nytt, men jeg har hentet ut noe fra Norsk litteraturhistorie. Uansett, disse titlene fant ikke jeg, så takk for at du sjekket opp.
Kilden som gjorde at artikkelen virkelig kunne utvides med interessant stoff om hans vitenskapelige arbeid var nr. 1 fra 1995 av Blytta – Tidsskrift for Norsk Botanisk Forening. Du er jo flere hakk bedre enn meg til å lette frem kilder, men Blytta som hadde en stor biografi om ham, greide tydeligvis ikke du heller å finne. Jeg fant den langt langt nede i opplistingen ved søk på Google. Det føles fortvilende at Google ikke vil plassere et tidsskrift der navnet Sommerfelt er nevnt mange ganger høyrer opp i trefflisten. Nå prøver jeg å sette meg inn i hvordan «Avansert søk» i Google kan brukes, men selv da har jeg store probleme med å finne treff igjen artikkelen i Blytta. Kjenner du noen her som er skikkelig gode på nettsøk? Vi burde kanskje hatt en bruksanvisning her på sidene våre?
Ellers så tror jeg vel at artikkelen om Søren Christian Sommerfelt nå må være en grei AA-kandidat. Du etterspurte mer kildetilfang, men det ser ut til å være få andre enn Finn-Egil Eckblad som har gått hardt inn for å skrive utfyllende om arbeidet til Sommerfelt. Vennlig hilsen Frankemann (diskusjon) 28. des. 2023 kl. 13:48 (CET)[svar]
Hei @Frankemann. Ja, dette er en AA. Jeg nominerer ganske raskt.
Jeg er overrasket og skuffet over at det ikke finnes flere kilder som beskriver og vurderer Sommerfelt som topograf/geograf, men må erkjenne at det er slik. Det ser ikke ut til at han er nevnt i særlig grad i Anne Eriksens Topografenes verden heller. Det er et par små, pussige karakteristikker i Hagemann, Axel (1886). Under polarkredsen.  som du kanskje vil ha glede av å tilføye i biografien.
Angående Blyttia-artikkelen; den er jo nevnt her. Mvh M O Haugen (diskusjon) 28. des. 2023 kl. 15:23 (CET)[svar]
Ja enig, M O Haugen, det er skuffende at vurderinger av Sommerfelt som topograf/geograf er tilnærmet fraværende. Amund Helland siterer Sommerfelts beskrivelser av Saltdalen i stort omfang, men det hjelper jo ikke vår artikkel her og nå.
Har sittert litt fra boken Under polarkredsen, kanskje ikke så leksikalst informasjon, men litt små-morsomt.
Det at jeg ikke greier å finne tilbake til Blyttia-artikkelen selv om jeg bruker «Avansert søk» på Google aktiverer min nevrotisme. Nå har jeg som nyttårsforsett å forsøke å bli bedre på nettsøk.
Takk ellers for nomineringen! Hilsen Frankemann (diskusjon) 28. des. 2023 kl. 19:42 (CET)[svar]