Diskusjon:Romersk Britannia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Utmerket artikkel Romersk Britannia er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


TRENGER VEDLIKEHOLD: Romersk Britannia er en utmerket artikkel som gjennomgår en revurdering.

Revurdering av artikkel Følgende vesentlige mangler er anført:

  • Manglende bruk av kilder
  • For høy bruk av primærkilder
  • Kort og ufullstendig presentasjon.

Dersom disse manglene ikke er utbedret, eller påstanden om mangler imøtegått, i løpet av to uker, vil utmerket-statusen bli fjernet. Revurderingen av artikkelen startet 9. juni 2020.


Husk å varsle eventuelle hovedbidragsytere (se artikkelens historikk) ved å legge inn
{{subst:UA-advarsel|Romersk Britannia}} ~~~~
på deres brukerdiskusjonssider, samt å opplyse om merkingen på WP:Notiser og på oppslagstavlen, slik at andre blir gjort klar over den.

Wikipedia Romersk Britannia har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 11, 2006.

Innledning[rediger kilde]

Jeg synes artikkelen trenger en lengre innledning enn det den har nå. Jon Harald Søby 14. jan 2007 kl. 21:08 (CET)

Litt lengre innledning nå. Finn Bjørklid 8. jan 2010 kl. 11:01 (CET)

Hva het Britannia i antikken? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.211.32.179 (diskusjon · bidrag) 10. mar. 2011 kl. 17:45 (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Romersk Britannia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2017 kl. 05:04 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Romersk Britannia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 19:37 (CEST)

Revurdering[rediger kilde]

Jeg tenker det kan være lurt å ta en liten revurdering av denne artikkelen. Den har store mengder referanseløs tekst, og der hvor den i det hele tatt bruker fotnoter, er det til primærkilder. Disse kan selvfølgelig brukes, men bør balanseres med mer moderne akademiske gjennomganger. Artikkelen er også litt i korteste laget. --Eisfbnore 12. mai 2020 kl. 02:08 (CEST)

Fyldig artikkel, med gjennomgang av kildebruken er det sikkert en trygg AA - ikke grunn til fullstendig avskilting. --Vennlig hilsen Erik d.y. 10. feb. 2021 kl. 12:55 (CET)
Foreslår at man tar sikte på nåværende kriterier for AA. Til artikkelnavnet, ligger det ikke implisitt i den latinske formen at man sikter til romersk periode? Jeg mener artikkelen kan ligge på Britannia som åpenbar hovedbetydning, og så kan den ha hattnotis til Britannia (andre betydninger) for diverse skip o.l. --2A02:587:C410:E76C:E13B:5CFB:EE1D:9E24 10. feb. 2021 kl. 12:56 (CET)

Lesestoff[rediger kilde]

Her kan listes norskspråklig lesestoff som er tilgjengelig på nettet. Endel stoff fra NB vil dessverre kun være tilgjengelig fra norske ip-adresser. Bare å fylle på og også gjerne markere hvis man jobber med en bok eller artikkel, slik at arbeidet kan fordeles.

Rødlenker[rediger kilde]