Diskusjon:Rødforskyvning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Rødforskyvning er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
C-nivå Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå start på kvalitetsskalaen.(Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Topp Denne artikkelen er av prosjektet vurdert til å være av topp prioritet innen sitt emne.

Mer informasjon om artikkelen

  1. C-nivå Denne artikkelen er på start-nivå. Det vil si det er en artikkel under utvikling, som er langt fra komplett og som mangler pålitelige referanser. Hvis du vet noe om dette emnet kan du hjelpe Wikipedia med å utvide den eller foreslå endringer.
  2. Wikipedia priority pyramid2.jpg Denne artikkelen er av topp prioritet, det vil si artikkelen må være med i alle utgaver av Wikipedia.
  3. Crystal Clear app wp.png Denne artikkelen er blitt lenket til fra en eller flere eksterne medieorganisasjoner:
    1. Nygaard, Knut A. (20. oktober 2010). «Ser galakse som er over 47 milliarder lysår borte». aftenposten.no. 
  4. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Hva er egentlig årsak til rødforskyvning?[rediger kilde]

Det er «opplest og vedtatt» at rødforskyvningen er resultat av dopplereffekten og at «Big bang» har skjedd på ett sted og at universet utvider seg fort.

En kjettersk tanke kan komme når en sitter å ser på bølgene i havet og tenker på evigheten. De små bølgene med kort bølgelengde forsvinner etter en tid og det som blir igjen er dønninger med de lengste bølgelengdene. Hvis det er slik i vann at kortere bølger slår seg sammen til bølger med større bølgelengde, kan det også være slik med lysbølgene, at over noen titusende år smelter bølgene sammen slik at bølgelengden økes. Hvis dette er riktig, må det være slik at universet er evig i alle dimensjoner, at det ikke utvider seg og at Big Bang ikke har skjedd. I et evig univers er stjerner, planeter, galakser og sorte hull jevnt fordelt over evig tid. Jeg håper det ikke er slik at de som mener noe annet enn det som for tiden er korrekt blir brent som kjettere. MvhReodor 5. mai 2009 kl. 12:51 (CEST) Jeg håper det er greit at dette er på en diskusjonsside. Det er absolutt ikke leksikalt.