Diskusjon:Potensiell energi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redigering og utvidelse[rediger kilde]

Jeg har utvidet innholdet samt flyttet litt om på de mindre seksjonene. Innledningen er gjort mer presis med definisjon av potensiell energi. Dessuten har jeg flyttet deler av den lange teksten til bildet, inn i selve hovedteksten.

Den korte seksjonen om elastisk energi er flyttet frem da den primært handler om Hookes lov for en elastisk fjær. Dette er vel det enkleste eksempel på potensiell energi.

Konservative krefter er svært viktig, og er derfor forklart i et ny seksjon. Dessuten har jeg prøvd å gjøre notasjon litt mer enhetlig.

I forbindelse med den større seksjonen om gravitasjonell potensiell energi, oppdager jeg at hva som der står skrevet om hvordan den ser ut på store avstander, virker misvisende. Det skal jeg prøve å rette opp med det aller første. Phidus (diskusjon) 26. okt. 2016 kl. 19:53 (CEST)[svar]

I forbindelse med konservative krefter har jeg lagt til en seksjon om energibevarelse og en om potensiell energi for et system med mange partikler. Når jeg ser på den eksisterende versjonen, begynner jeg å tvile på som kjemisk energi, termisk energi og hvilemasseeenergi hører til denne siden om potensiell energi. Sannsynligvis passer de bedre inn på en side som omhandler forskjellige energiformer som artikkelen energi. Potensiell energi for et system er per definisjon avhengig av posisjonene til partiklene i systemet slik at den kan brukes til å beregne kreftene som virker på hver av partiklene. Og det gjelder ikke for kjemisk energi, termisk energi og hvilemasseeenergi slik disse vanligvis beskrives. Phidus (diskusjon) 2. nov. 2016 kl. 13:35 (CET)[svar]
Seksjonen om gravitasjonell, potensiell energi har jeg skrevet litt om. Likedan er den om elektrisk, potensiell energi litt omskrevet og utvidet. Der har jeg tatt med litt om energi til elektrisk og magnetisk dipol samt en liten seksjon om potensiell energi i elektrodynamikk.
De mindre seksjone om kjemisk og kjernefysisk energi har jeg sammenfattet i en ny seksjon samtidig som jeg har flyttet det opprinnelig stoffet her over til artikkelen energi hvor det hører bedre hjemme.
Det gjenstår å legge inn nye referanser.Phidus (diskusjon) 6. nov. 2016 kl. 16:13 (CET)[svar]