Diskusjon:Ordspråk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Ordspråk er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Underprosjektets logo Artikkelen Ordspråk er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Anbefalt artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på anbefalt-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

En svært god artikkel. Lett leselig. God disposisjon. Opplysende. Gode illustrasjoner med utfyllende forklaringer. --Friman 30. jan 2007 kl. 09:27 (CET)


Artikkelen er flott, og jeg blir stadig positivt overrasket over alt Svein får til. Men det er noen småting som bør suppleres.

  • Det står at det finnes 80 000 ordspråk på norsk. Det tallet må belegges med en kilde.
  • Listen over samlinger av ordspråk må suppleres med flere norske folkeminnesamlinger. Den jeg vet om er Sigurd Nergaards Eventyr, barnevers, spurningar og ordspraak : Folkeminne fraa Østerdalen 3, utgitt 1923 av Norsk folkeminnelag som nr 7 av NFLs skrifter. NFL-serien har trolig flere samlinger med slikt.
  • Det trengs (trolig folkloristiske) litteraturhenvisninger til artikkelen. --MHaugen 30. jan 2007 kl. 18:20 (CET)
Som alt annet jeg begynner på her, begynte også dette som en stubb for å gjøre en rød lenke blå. Det er med andre ord ganske tilfeldig hva jeg har tatt med og hvordan artikkelen plutselig vokste, jeg hadde opprinnelig bare tenkt å legge et lite grunnlag for andre å bygge videre på. Jeg har for eksempel ikke orka å supplere teksten med informasjon fra de utenlandske wikiversjonene. Fint hvis MHaugen kan supplere med sin bibliotekfaglige viten. Han er en racer. Wolfmann 30. jan 2007 kl. 18:30 (CET)

Paremiologi eller Parømiologi?

Jeg har aldri hørt ordet, men regner med det stammer fra gresk paroimia. Gresk "oi" blir som oftest ø på norsk i vitenskapelige ord (jf. økonomi, økologi). Endrer det foreløbig til Parømiologi, så for noen endre tilbake hvis det viser seg at det heter Paremiologi på norsk. Wikijens 2. okt 2008 kl. 19:10 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ordspråk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 22:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ordspråk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. mar. 2021 kl. 01:23 (CET)[svar]