Diskusjon:Oldtidsveien på Stovner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sletting[rediger kilde]

Som webmaster i Groruddalen historielag ser jeg det som viktig å få lagt ut denne historien om Oldtidsveien, men det ser ut til at visse mennesker her tydeligvis ikke sjekker om brukerne de sletter artikler fra faktisk har noe med den siden artiklene kommer fra. Skal det være nødvendig å skrive en tekst 2 ganger ???

Jeg bare spør!!!

Hilsen frustrert publiserer 24. jan 2009 kl. 15:38 (Kristska)

For det første, du anga ikke noe om at du har rettigheter til å legge ut tekst som er rått kopiert fra andre nettsteder. Det gjorde du først i den siste versjonen, og da i redigeringskommentaren - og ikke i selve artikkelen. Det er ditt ansvar å gjøre det tydelig at dette ikke er en skjending av andres rettigheter.
For det andre, denne artikkelen er ganske snever, da riksvei 110 gjennom Østfold også er kjent som oltidsveien. Langs denne veien er det skiltet til de ulike severdighetene.
Noorse 24. jan 2009 kl. 14:43 (CET)
Den bør nok skifte navn slik at man kan skille de forskjellige oldtidsveiene vha en pekerside. Et kjapt google-søk viser at det også finnes en i Røyken, foruten den i Østfold. mvh, Apple farmer 24. jan 2009 kl. 14:54 (CET)
Det å bytte navnet på artikkelen er en smal sak. Jeg har nå sendt mail til Roy Normann for å få en bekreftelse på tillatelsen, og dette kommer til å bli arkivert i OTRS på en skikkelig måte slik at det aldri blir tvil i ettertiden. Det er ikke så lett for nye brukere å vite at det er slik det burde gjøres, så her må vi kanskje se på om vi kan bli tydeligere. Ihvertfall ingen grunn til å bite nykommerne da jeg tror Kristska har mye å bidra meg om han vil. -- Hans-Petter 24. jan 2009 kl. 15:08 (CET)

Det skal litt til for at denne artikkelen skal følge stilmanualen, jeg håper Kristska får tatt seg av dette. Hans-Petter 24. jan 2009 kl. 15:18 (CET)

OK. Jeg tar kritikken. Men det er faktisk skiltet fra Statens Veivesens side på stovner, og skiltene er merket med Oldtidsveien.
Men det er fritt fram for andre brukere og redigere teksten så den følger stiloppsettet hvis dette ønskes. Det viktigste for meg er at det finnes noe informasjon om Oldtidsveien her, da det ikke var spesielt mye om den. Da dette var den viktigste ferdselsveien fra Oslo til Trondheim i eldre tider.
Mvh Kristian Skaane 24 jan 2009 15:33|Kristska
Det er ikke _ønsket_ at artikler skal følge stiloppsettet, det er _påkrevd_ å følge den generelle stilmanualen. Jeg syntes det virker dumt å bare dumpe tekst på wikipedia og håpe at andre tar seg av formateringen.
Kunne du, som kjenner denne veien godt, skrive en ordentlig innledning til den? -- Hans-Petter 24. jan 2009 kl. 15:55 (CET)

Navnbytte[rediger kilde]

Har byttet navnet til Oldtidsveien på Stovner for å slippe forvirringer. 24. jan 2009 kl. 15:57 (Kristska)

Forresten så kan du automatisk signere diskusjonsinnlegg med å skrive ~~~~ eller bruke en av knappene over redigeringsvinduet. -- Hans-Petter 24. jan 2009 kl. 16:00 (CET)

Introduksjon[rediger kilde]

Da er introduksjon på plass, vet ikke om dette holder, tror det skulle dekke emnet bra. Historie er Spennende... 24. jan 2009 kl. 16:25 (CET)

Flott.. Du fikk forresten en ~ for mye i signaturen din, men du har ihvertfall skjønt prinsippet. -- Hans-Petter 24. jan 2009 kl. 16:30 (CET)

Det hadde vært kjekt med et par bilder. Hans-Petter, du bor jo i nærheten, kanskje du kan kjøre bortom en dag og knipse et par? —Kjetil_r 24. jan 2009 kl. 16:58 (CET)

Jeg bor 5 minutter unna, nærmere bestemt på Vestli. Så kan knipse noen bilder i morgen, ellers så har vi mange bra bilder på historielagets hjemmeside som kan brukes. Hvis dette er ønskelig.Historie er Spennende... Kristska 24. jan 2009 kl. 17:07 (CET)

Det hadde selvsagt vært fint om du kunne tatt et par. Det å bruke bilder fra historielaget er også en mulighet, men på grunn av Wikipedia/Wikimedias strenge krav til bildelisenser er min erfaring at det ofte er like greit å ta bilder selv som å forklare andre fotografer hva som skal til for at vi skal kunne bruke bildene. —Kjetil_r 24. jan 2009 kl. 17:48 (CET
Fant noen bilder jeg tok i 2007 til en artikkel om Pilegrimsvandring på Oldtidsveien. Legger ut det, siden det er vinter nå, tar jeg et bedre bilder til sommeren.Historie er Spennende... 24. jan 2009 kl. 18:00 (CET)

Tidsperspektiv Oldtid - middelalder[rediger kilde]

SITAT : Oldtidsveien på Stovner er den delen av oldtidsveien fra Oslo til Trondheim som går gjennom Stovner. Veien følger ruten brukt av pilegrimene på vei til Nidaros i middelalderen.

Oldtiden var slutt lenge før kristendom, pilegrimer, Nidaros, Oslo og middelalder. Setningen kan derfor forvirre. At pilegrimmenes rute fulgte i de gamle oldtidsveiene er en mye enklere sannhet. Kverulantisk hilsen TorSch 24. jan 2009 kl. 18:56 (CET)

Regner med at innledningen er litt mindre forvirrende nå.Historie er Spennende... 24. jan 2009 kl. 19:05 (CET)