Diskusjon:Norrøn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Foreslår følgende omlafting:

Norrøn er betegnelsen på nordiske folk, og deres kultur og språk, i tidlig middelalder, fra år 700 til 1350.

Norrøn mytologi er gudetroen blant norrøne folk i førkristen tid.

Språk- og litteraturmessig deles den norrøne tiden inn i eldre norrøn tid (700 til 1050) og yngre norrøn tid (1050 til 1350)- også kalt klassisk norrønt.

Norrøn-gælisk, norrøn-skotsk eller norrøn-irsk brukes for å beskrive folk med nordisk avstamning som bosatte seg på Irland og de britiske øyer i tidlig middelalder (Vikingtiden).

FinnR 21. mar 2007 kl. 14:53 (CET)

Mulig vi skal flytte mytologidelen nederst, eller rett og slett utlate setningen, og heller ha dette:

Se også[rediger kilde]

--Finn Bjørklid 21. mar 2007 kl. 15:31 (CET)

Enig i at vi legger til også mytologi under «se også». For ordens skyld, jeg mente å beholde den gamle «se også»-listen i tillegg til det jeg har skrevet ovenfor. Mer usikker på om vi skal utelate setningen om mytologi - det er forsåvidt en opplysning som ikke er nødvendig for å definere begrepet norrøn, på den andre siden er det nok mytologi den jevne wikibruker først og fremst assosierer med norrøn.
Jeg tenker at denne siden egentlig bør være en kombinasjon av begreps-forklaring og en slags pekerside, og at det derfor er viktig med en omfattende se også seksjon. FinnR 21. mar 2007 kl. 19:33 (CET)
Sånn sett, nei - jeg glemte av hele den forrige teksten og vurderte denne teksten isolert. Det klart vi kan ta med den omfattende listen. Poenget mitt var at mytologi-greia ikke var strekt nødvendig for teksten og like gjerne kunne stå nederst eller i en «Så også». Ikke noe stort poeng, linja kan også stå i teksten. Bare oppdater artikkelen. --Finn Bjørklid 21. mar 2007 kl. 23:30 (CET)

Begrepet Norrøn[rediger kilde]

Når og av hvem ble begrepet Norrøn først brukt? Thorguds 21. mar 2009 kl. 13:15 (CET)