Diskusjon:Neha Naveen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fjernet seksjon om kontroverser[rediger kilde]

Vi bruker ikke seksjoner for kontroverser. Informasjon om vedkommende må eventuelt legges inn i selve artikkelen. Ulf Larsen (diskusjon) 20. okt. 2020 kl. 00:28 (CEST)

Biografi[rediger kilde]

Hvorfor skal biografien til vedkommende kontinuerlig slettes? OnsceneBoos (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 14:23 (CEST)

Til OnsceneBoos: Det er feil at «biografien til vedkommende kontinuerlig slettes». Deler av det som har blitt lagt inn har blitt tatt ut, med begrunnelse gitt i redigeringsforklaring. Jeg har tidligere fjernet stoff fra artikkelen, se redigeringsdifferanse under:

https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Neha_Naveen&diff=next&oldid=20843221

Begrunnelsen jeg da ga i redigeringsforklaring var som følger: Fjernet lite relevant og/eller overflødig tekst, dette er for smått til å legge inn i en biografi, det gir neppe et relevant bilde av vedkommende
Teksten er nå satt inn igjen. En biografi om en forfatter og en politiker handler etter det om et innlegg på Twitter og en underskrift på en kampanje. Det blir en svært skjev fremstilling av vedkommende, og bør derfor fjernes. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 19:48 (CEST)::
Er du av det synet at fremvisningen negative karaktertrekk som konsekvens av personlige valg gir et skjevt syn av vedkommende? OnsceneBoos (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 20:08 (CEST)
Vær så vennlig å lese det jeg skriver før du skriver et svar. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 21:22 (CEST)

Interessekonflikt og koordinert angrep på wiki-siden til Neva?[rediger kilde]

Jeg ser at de to mest hyppige redaktørene, Bruker:Ulflarsenog Bruker:Anne-Sophie_Ofrim, har et langvarig kjennskap til hverandre (over flere år, de har drevet og skrevet på hverandres) og lurer på om deres felles angrep og "edit warring" på Neha sin side kan være koordinert? Jeg ser videre av Bruker:Anne-Sophie_Ofrim er en byråkrat på wiki, og lurer på om noen vet hvilke kanaler jeg har å bruke for å få eskalert dette slik at hun/han ikke kan få hysjet ned dette? Et kjapt googlesøk ga også søkesvar som kan gi indikasjoner på at [Bruker:Anne-Sophie_Ofrim]] kjenner Neha i virkeligheten. OnsceneBoos (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 20:53 (CEST)

Til OnsceneBoos: Formelt sett er det korrekt å omtale de som skriver på Wikipedia som redaktører, fordi hver og en av oss selv har ansvar for det vi legger inn, men de som bidrar her kalles vanligvis for bidragsytere. Jeg kan bekrefte at jeg kjenner Bruker:Anne-Sophie_Ofrim (ASO) gjennom en rekke års bidrag på Wikipedia på bokmål, det er for øvrig ingen hemmelighet. Jeg kan avkrefte at jeg har bidratt i et «felles angrep» eller noen «edit warring». Det står deg fritt å forsøke å eskalere dette så langt du vil, men du burde kanskje først forsøke å se litt på hva et leksikon er.
Som jeg har forsøkt å forklare i tråden over, så blir - med det du og andre har forsøkt å legge inn - en relativt kort biografi over en forfatter og politiker utvidet til å i hovedsak å handle om et innlegg på Twitter og en underskrift på et opprop. Man kan mene hva man vil om Naveens innlegg på Twitter og underskriften på oppropet - for min del synes jeg svært lite om det - men det er en annen sak. Det vesentlige - som jeg har forsøkt å forklare deg i tråden over - er at dette er en svært liten episode i hennes liv. Vi kan ikke bygge opp biografier over slike bagateller, da flyter det hele ut i en slags blogg. Så dette handler ikke om noen slags sammensvergelse mellom ASO og meg om hva som skal stå, eller ikke stå, i artikkelen om Naveen, men om hva et leksikon er.
Men uten å konsultere med ASO så kan jeg for min del si at jeg kan godt holde meg unna denne artikkelen, og jeg forundres ikke om ASO sier det samme. Så får andre bidragsytere/patruljører/administratorer ta ballen videre, men jeg antar at resultatet blir det samme. Grunnen til at jeg rimelig sikker på det er, for å gjenta meg selv (noe som tydeligvis er nødvendig), ikke fordi vi er en slags kabal som vil fremme venstresiden/høyresiden/USA/Russland/Kina (stryk det som ikke passer), men fordi vi forsøker å utvikle et leksikon etter visse allmenne prinsipper. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 21:37 (CEST)
"Formelt sett er det korrekt å omtale de som skriver på Wikipedia som redaktører, fordi hver og en av oss selv har ansvar for det vi legger inn, men de som bidrar her kalles vanligvis for bidragsytere." Norsk er ikke mitt første språk, men setter pris på språkinstrukser.
"Jeg kan bekrefte at jeg kjenner Bruker:Anne-Sophie_Ofrim (ASO) gjennom en rekke års bidrag på Wikipedia på bokmål, det er for øvrig ingen hemmelighet. Jeg kan avkrefte at jeg har bidratt i et «felles angrep» eller noen «edit warring»." Da vil jeg betegne det som meget mystisk at dere begge to dukker opp i samme artikkel men samme hensikt. Dette kan fort falle innenfor definisjonen av "koordinert".
Så du vil betegne det som en "bagatell" at en norsk barnebok forfatter og politiker kommer med slike utspill om terror (sammenligner terrorhandlinger med mobbeoffer som tar igjen)? Skulle tro man kunne holde både forfattere og politikere til en høyere standard.
"for å gjenta meg selv (noe som tydeligvis er nødvendig), ikke fordi vi er en slags kabal som vil fremme venstresiden/høyresiden/USA/Russland/Kina (stryk det som ikke passer)" Vennligst ikke prøv å polarisere debatten, da dette har ikke noe som helst å gjøre med høyre/venstre. Det at du har dette i tankene er vel kanskje mer en projeksjon fra din side. OnsceneBoos (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 21:57 (CEST)
For å gjenta meg selv, for siste gang. Som jeg skrev til slutt i tråden, så overlater jeg gjerne oppfølgingen av denne artikkelen til andre bidragsytere. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 22:08 (CEST)
OnsceneBoos: dine ytringer viser at du ikke har forstått hva Wikipedia er, eller hvordan innholdet skapes og redigeres. Alle som har vært blant de mest aktive redaktørene på bokmåls-Wikipedia "kjenner" hverandre - i den forstand at vi ofte jobber med redigering av de samme artiklene, og diskuterer endel spørsmål som oppstår i den forbindelse. Slik som på denne diskusjonssiden. Det kan ha vært mange som har registrert at ASO har påtatt seg å rydde opp i denne artikkelen, og kanskje har pustet lettet ut: "fint at ASO tar jobben med dette, da slipper jeg". Som hun og Ulf Larsen har forsøkt å forklare deg, skal biografier gi et balansert bilde av den biograferte. Dine ytringer viser at du lar opphisselsen over den biografertes handlinger gå over i munnhuggeri rettet mot to frivillige bidragsytere på Wikipedia som forsøker å gjøre en innsats for å holde artikkelinnholdet balansert. Vær så snill å ikke rette baker for smed her. Mvh Annelingua (diskusjon) 24. okt. 2020 kl. 22:14 (CEST)

Har fjernet lite relevant stoff[rediger kilde]

Har igjen fjernet lite relevant stoff. Denne biografien bør beskyttes, låses mot redigering av andre enn administratorer og autopatruljører. Ulf Larsen (diskusjon) 30. nov. 2020 kl. 22:39 (CET)

Har igjen fjernet lite relevant stoff fra bidragsyter Op87:

https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Neha_Naveen&type=revision&diff=21019167&oldid=21019154

De som er uenig i fjerningen av stoffet bør lese Hjelp:Biografier, Wikipedia:Fem søyler og Wikipedia:Hva Wikipedia ikke er. Ulf Larsen (diskusjon) 22. des. 2020 kl. 15:04 (CET)