Diskusjon:Nardo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg mener at Nardohaugen (området i umiddelbar nærhet til Nardo Skole og haugen nordafor) også er en del av det 'ordentlige' Nardo, i og med at man mener dette er den opprinnelige plassen til gudehovet, og at Nardoveien, Nardoskrenten og Njardarvollen ligger her. I tillegg mener jeg at Blomsterbyen også tilhører Nardo. 90.149.170.176 16. aug 2008 kl. 03:52 (CEST)

Denne artikkelen er direkte villedende. Det "ekte" Nardo ligger vitterlig ikke nord for omkjøringsveien. Navnet Nardo stammer fra gården Nardo. Gården Nardo lå på Njordshaug, altså sør for hvor Nardo Skole nå ligger. Dette området blir også kalt Nardotoppen eller -haugen. Dette er sør for omkjøringsveien. I tillegg til Nardotoppen hører Nardosletta (det flate området mellom Nardokrysset og Nardocenteret) og Blomsterbyen (bakken opp fra Torbjørn Bratts vei og opp til Moholt) til i bydelen Nardo. Om en skal "ramme" inn Nardo, grenser bydelen til Nardocenteret i sør, Moholt studentby i øst, Lerkendal i nord og Sunnland i vest. Vestlia, Othilienborg og Steinan er ikke på Nardo, det er løgn. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ozi3333 (diskusjon · bidrag) 27. apr 2009 kl. 12:38 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Ozi, jeg ser hva det er du mener, men du blander nord og sør her. Den enkleste måten å definere utstrekningen mot nord, sør og øst er nok å se på Nardo skolekrets. Der er Tempe også med, og gjør det litt vanskeligere å avgrense vestover, men ellers er grensene klare i forhold til Moholt, Nidarvoll, Steinan og Risvollan osv.

Jeg mener også at den store tekstblokka nederst i artikkelen handler svært lite om Nardo, og istedet snakker nesten utelukkende om Steinan, Risvollan, etc. Det hadde vært flott om noen kunne luket ut det som er verdt å få med, og fjerne resten. Om vi i tillegg oppretter egne artikler om områdene som feilaktig betegnes som Nardo kan det hjelpe til med å definere hva og hvor Nardo faktisk er. Brainman 29. jun 2009 kl. 09:10 (CEST)

Bedre[rediger kilde]

Nå var den bedre. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.221.249 (diskusjon · bidrag) 27. apr 2009 kl. 14:42 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Skill på Risvollan, Othilienborg og Nardo[rediger kilde]

Ohilienborg og Risvollan er egne bydeler, ikke en del av Nardo.

Ozi3333

Født og oppvokst på Vestlia, som er en del av Nardo[rediger kilde]

Man kan krangle så mye man vil, personlig er jeg født og oppvokst på Vestlia og definerer dette som Nardo (det samme gjør posten - 7033), som før at Steindal Skole ble bygd var delt mellom Utleira og Nardo skole. Othilienborg mener jeg bestemt var Nardo skole, og skolekretsen til Hoeggen Ungdomsskole er kanskje mer relevant?

Othilienborg er på ingen måte en egen bydel. Kanskje kan man si at Risvollan er det, men det bare på grunn av utstrekningen.

Selvsagt er det spennende å bruke de gamle gårdsgrensene, dessuten er det sikkert mye spennende stoff omkring disse gårdene, men jeg ser ikke helt relevansen til dagens bydeler ettersom det ikke var bebyggelse på områdene før begynnelsen av 70-tallet. Jeg antar det samme probelmet dukker opp om man skal definere andre bydeler i Trondheim, som Lade og Møllenberg.

Uansett - jeg gjør ingen endringer på artikkelen, men etterlyser svar på generelt grunnlag:

Skal man regne bydelers avgrensning avhengig av:

1) Postens inndeling? 2) Skolekretser? 3) Kirke-kretser (Hoeggen kirke?) 4) Gamle gårdsgrenser? 5) Adresseavisens inndelinger?

jrv73 20. jan 2010 kl. 06:32 (CET)

Svar til Jrv73[rediger kilde]

Jeg vil prøve å bruke flere elementer for å argumentere for min plassering av Nardo. 1) Skolekretsen, veldig godt eksempel på inndelingen jeg snakker om. Her er ikke postnummer 7033 inkludert i Nardo skole. Nardo skole ligger midt i Nardo og favner ganske bredt. Jeg vil imidlertid ikke si at Tempe er en del av Nardo, men pga skoler i det området går de likevel på Nardo skole.

2) Diverse karttjenester på internett: http://www.gulesider.no/kart/ http://kart.finn.no/ http://maps.google.no/maps

Alle disser er enige i to ting: Vestlia går under navnet "Othilienborg" Nardos sentrum er Nardokrysset/Nardo skole

3) Gamle gårdsgrenser sier noe om navnet, hvor det stammer fra. Men jeg bruker det ikke i min argumentasjon.

4) Adresseavisens inndelinger stemmer også med det jeg sier. Selv om de også strekker seg litt langt ned mot sentrum.

Selv legger jeg mest vekt på skolekretsen og karttjenestene.

Nardotoppen/Njordshaug ble bebygd en god stund før 70-tallet. Huset jeg personlig bor i (Njardarvollen) er bygd på 50-tallet og er skilt ut fra en større tomt fra en enda eldre enebolig. Jo lenger unna sentrum du kommer jo senere utbygd. Utbyggingsperioder kan også ha noe å si om navn på bydeler.

Ser gjerne at vi fortsetter debatten, vil ikke lage meg noen fiender eller lage stor uenighet, det beste hadde vært om vi kunne resonnert oss frem til en løsning begge forstod.

Ozi3333 31. jan 2010 kl. 18:18 (CET)