Diskusjon:Morkinskinna

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Þættier? Skal det være 'þættir'? Haukur 20. jul 2006 kl.16:14 (UTC)

Du sier noe, jeg har sett noe ulik bruk av ordet. Kanskje burde det ha vært skrevet på norsk, men jeg fulgte Harald og Edvard Beyer i deres Norsk litteraturhistorie. Jeg reagerte litt på de skrives på norrønt, men bøyes på norsk, skjønt det gjør også Finnur Jonsson. Kan du foreslå både en entallsform og flertallsform som vi kan bruke? --Finn Bjørklid 20. jul 2006 kl.16:37 (UTC)
Norrønt ental: þáttr, flertal: þættir - jeg har ikke noe imot å bruke nynorske former men hvis vi bruker de norrøne former so skal de være skrevet sådan :) Også husk å 'þ' er liten thorn men 'Þ' er stor thorn. Haukur 20. jul 2006 kl.20:35 (UTC)
‘Nynorsk former’ er nok i denne forbindelse sannsynligvis nye norske former. Jeg tror jeg vil velge nørrønt her ettersom det ikke er vanskelige bokstaver, bortsett fra at det er litt vanskelig se forskjell på stor 'þ' og liten 'Þ'. Takker. --Finn Bjørklid 23. jul 2006 kl.21:25 (UTC)
Nynorsk sier: "Nynorsk er betegnelse på det yngste og mest uavhengige nåværende stadium av norsk, til forskjell fra gammelnorsk og mellomnorsk. ... I denne betydningen ... er alle moderne skriftnormer av norsk nynorsk". Det var det som jeg mente :) Haukur 5. aug 2006 kl. 17:07 (UTC)
Godt poeng. :-) --Finn Bjørklid 30. nov 2006 kl. 23:46 (CET)
Bare for informasjon: Handbok i norrøn filologi bruker det nye norske (nynorsk/bokmål) ordet tått. Men jeg vil ikke ha noen sterk mening om hva som er best. --Barend 5. aug 2006 kl. 13:21 (UTC)
Jeg synes det virker som et godt forslag. Norsk, både bokmål og nynorsk, er preget av at ord skal skrives slik det uttales. Jeg tror vi bør følge denne handboken i dette. Det er derimot en del artikler som bør rettes opp i henhold til dette.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Morkinskinna. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 04:36 (CEST)[svar]