Diskusjon:Materialisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sånn. Da foreligger en foreløpig kladd av denne artikkelen. Denne artikkelen trenger videre:

  • En mer utførlig historikk. Mer om naturfilosofene, De Rerum Natura og hvordan de vitenskapelige gjennombruddene fra 1500-tallet og utover -- spesielt evolusjonsteorien -- betydde materialismens renessanse.
  • Informasjon om forskjellige grener av materialismen: fortrinnsvis den mekaniske og dialektiske materialismen. Laplace kontra Marx og Engels.
  • Noe om uenighet i den materialistiske leiren om tilfeldighet kontra determinisme.
  • Noe om positivismens forhold til materialismen.
  • Annet artig stæsj fra materialisme-artikler på andre språk. De engelske, franske og tyske inneholder en del gøy.
  • Illustrasjoner!

--Wilhelm 23. jul 2006 kl.23:26 (UTC)


Så vidt jeg kan skjønne, har artikkelen vært en sammenblanding av realisme og materialisme. Men man kan utmerket være realist uten å være materialist (selv om det motsatte antagelig ikke er tilfellet). Jeg har prøvd å rydde opp i dette. (Bl.a. har jeg sletta definisjonen at materialisme er en filosofisk retning «som hevder at virkeligheten eksisterer objektivt og uavhengig av hva menneskene subjektivt måtte tro og mene om den», noe en realistisk idealist eller dualist også kunne ha skrevet under på.) Hvis noen mener at jeg har fjerna for mye (her er diffen): si gjerne fra! Hanno (diskusjon) 5. jun. 2017 kl. 07:19 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Materialisme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 22:25 (CEST)[svar]