Diskusjon:Manchester United/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Manchester United[rediger kilde]

Jeg synes denne artikkelen bør ligge under Manchester United, og ikke under Manchester United FC. ManU hadde tidligere med orda «Football Club» i logoen, men siden 2000 eller så har det bare stått Manchester United på logoen. Nesten alle interwikilenkene har også Manchester United som navn, kun et fåtall har med F.C.. Jon Harald Søby 29. jul 2005 kl.16:22 (UTC)

Flytta. Jon Harald Søby 8. aug 2005 kl.14:43 (UTC)
Jeg har flyttet tilbake til Manchester United FC. Alle de tilsvarende artiklene om fotballklubber har FC med i tittelen, og artikkelen på engelsk Wikipedia bruker også F.C., som er vanlig skrivemåte der. Inne i artikkelen her er også "Football Club" med i tittelen. Blue Elf 30. okt 2008 kl. 16:38 (CET)
Men det at de fleste skriver navnet feil, betyr det at vi skal ha artikkelen på feil navn? Dette bryter sterkt med tidligere praksis på wikipedia... Shauni 30. okt 2008 kl. 17:57 (CET)
Det har du selvsagt rett i. Jeg har prøvd nå å finne ut hva som er offisielt på klubbens egen nettside. Det frustrerer meg, for nettsida er flott, men helt enkel basisinformasjon om klubben er sannelig ikke lett å finne der. Det står sikkert et sted, men det er i så fall gjemt bort innimellom en masse dilldall. Det jeg ser er at FC ikke brukes til vanlig, men slik er det jo for de fleste fotballag. Samtidig har klubbcharteret tittelen MUFC Club Charter. Sukk... Blue Elf 31. okt 2008 kl. 11:36 (CET)

FA Youth Cup[rediger kilde]

Hvorfor ble Uniteds meritter i FA Youth Cup fjernet? Dette er en prestisjetung turnering i England og jeg mener det er interessant å kunne finne denne opplysningen på alle engelske lag... Shauni 14. sep 2005 kl.14:17 (UTC) Manchester United har også et annet navn MUFC (Manchester United Soccer Association).3. des 2008 kl. 20:26 (CET)Paddulfen

utdypende artikkel[rediger kilde]

Jeg ser at nesten hvert eneste avsnitt er merket med at det finnes/ikke finnes en utdypende artikkel. Det er da strengt tatt ikke nødvendig. Historien er da ikke så stor at man har en egen artikkel om det da... Men ellers er den fin(den er jo utmerket). Men ærlig talt: er dere ikke enige at disse bør fjernes? Og, ja, jeg vet at dere har hatt en diskusjon på dette før... /Marcus 15. apr 2006 kl.20:52 (UTC)

Artikkelen om Alex Ferguson forteller mye mer om perioden fra 1986, enn hva selve artikkelen om Manchester United gjør. Mulig noe burde vært flettet inn? Aloba 5. mai 2006 kl.14:17 (UTC)
Manchester Uniteds historie (1986-1999) bør heller opprettes. Artikkelen om Manchester United er lang nok som den er. Shauni 5. mai 2006 kl.14:24 (UTC)

Tilskuerkapasitet[rediger kilde]

Hva er egentlig kapasiteten på Old Trafford for øyeblikket? Jeg vet at den stadig stiger, men den er i hvertfall høyere enn litt over 68 000. Mandag 1.mai så 69 531 tilskuere kampen mot Middlesbrough, mens 72 519 som er rekorden, så United mot Sunderland. Begge over den såkalte kapasiteten som står her i artikkelen. Shauni 4. mai 2006 kl.13:23 (UTC)

Den tabloide betegnelsen United på et av de mange United-lagene i England virker lite seriøs. Det er en betegnelse som hører hjemme i lokalpressen rundt det respektive laget. Snakker du eksempelvis om United i Newcastle, er ingen i tvil om at det er Newcastle United du snakker om. Slik sett blir dette litt lokalt og lar markedsmakta rå, siden MUFC er en gigantklubb. Det gir denne ellers så gode siden litt for mye preg av å være en supporterside, og det er synd. At engelsk wiki gjør det samme, gjør ikke saken noe bedre. Det er bare utenfor England at United er er synonymt med et lag i Manchester, og har sikkert noe med den tradisjonelle rivaliseringen med Manchester City å gjøre. --PaulVIF 19. nov 2006 kl. 21:29 (CET)

Men i en artikkel vil det ikke være naturlig å bruke hele navnet gjennom en lang artikkel. Og begrepet United er naturlig å bruke når en først har fått på det rene hvilket United det er snakk om. Shauni 19. nov 2006 kl. 21:32 (CET)

Det er ingen bilder til denne artikkelen eller noen av hovedartiklene. Det hadde økt kvaliteten ytterligere på en artikkel som alt er anbefalt. Det er ingen logo en gang. Kjetil 26. nov 2006 kl. 13:37 (CET)

Logoen har vi ikke lov å bruke. Shauni 26. nov 2006 kl. 13:42 (CET)
OK, men det må vel gå an å laste opp en logo eller noen bilder vel? Du er sikkert enig at den kunne trengt det. Kjetil 26. nov 2006 kl. 13:44 (CET)
Nå kom det noen bilder. Det hjalp veldig. Fint! Kjetil 26. nov 2006 kl. 13:48 (CET)
Jeg var inne på commons og hentet noen. Dersom du har tatt bilder selv, kan de lastet opp der og brukes i artikler. Men logoer kan ikke lastet opp. Shauni 26. nov 2006 kl. 13:55 (CET)

Sabotasje[rediger kilde]

Denne artikkelen er åpenbart mer utsatt for sabotasje enn andre artikler. Finnes det noen løsning på dette? Aloba 30. jan 2007 kl. 17:41 (CET)

Dette avsnittet lider av «Recentism», altså at spillere fra siste ti år er overrepresentert (selv om de ikke hadde så mange kamper for klubben), mens spillere fra lenger tilbake ikke er med. Jeg foreslår derfor at vi fjerner listen, og legger inn en ny basert på følgende objektive kriterium: Bare spillere med over 150 kamper for United (se denne listen) kan være på vår oversikt over kjente spillere som har spilt for klubben. —Kjetil_r 29. nov 2008 kl. 18:13 (CET)

Dette med «Recentism» reagerte jeg også på, så jeg har startet opp noen sider med Manchester United-legender, se f.eks Billy Meredith eller Charlie Roberts, med tanke på å få de inn i stedet for enkelte nyere spillere som for eksempel Diego Forlan (eller lignende), som jo ikke hadde noen spesiellt bemerkelsesverdig tid i United.
Kanskje vi burde hatt en egen seksjon med spillere som ikke helt har slått til i Man Utd? Gary Birtles, Peter Beardsley, Massimo Taibi, Juan Veron...? Jeg er enig i forslaget om kriterium på minimum X (gjerne 150) antall kamper for United, men kanskje med ett lite forbehold når det gjelder enkelte spillere som har spilt under 150 kamper. Kommer ikke på noen sånne i farta, men la oss ta et tenkt eksempel: Ole Gunnar Solskjær går fra United til Tottenham i 2001. Han står bokført med, la oss si 130 kamper. Han scoret det avgjørende målet i en Mesterliga-finale. Skal han være med på en slik liste eller holder det at han blir nevnt under avsnittet som handler om denne finalen?
Altså: Jeg er enig med Kjetil_r at listen inneholder for mange nye og noen, i United-sammenheng, "mindre viktige" spillere. Er litt usikker på om den eksisterende listen skal forbedres eller om den skal erstattes, så foreløpig fortsetter jeg med å ordne på den nåværende listen. Eller hva om vi lager listen med kriterium på min. 150 kamper, og så kan vi ha en annen liste som heter "Andre viktige United-spillere"? Knuteinar2309 12. des 2008 kl. 02:52 (CET)

Feilinformasjon[rediger kilde]

Jeg syns formuleringen i denne teksten blir feil på følgende område:

Klubben har de siste tjue åra, i Alex Fergusons managertid, vært Englands mestvinnende fotballag og har med ligagullet i 2008/2009-sesongen også tangert Liverpool i kampen om flest seriemesterskap gjennom tidene.

Det er INGEN tvil om at Liverpool er Englands mestvinnende lag, noe United-supportere bittert må finne seg i. Det blir derfor tåpelig å formulere en setning som at de er "Englands mestvinnende lag de siste tjue åra". Skal man snakke historie, må man snakke helhetlig, og ikke i perioder som skal få klubben til å virke mer fantastisk enn den er.

Det er nå engang slik at Liverpool og Manchester United har samme antall seriemesterskap totalt (18), og at Manchester United er Englands mestvinnende lag de siste tjue åra. Dette er fakta som er enkle å verifisere. På artikkelen om Liverpool FC er det notert at nettopp Liverpool er det mestvinnende Engelske laget gjennom tidene... Ser ikke helt hvor ditt problem ligger...? Mvh. Knuteinar2309 27. nov 2009 kl. 00:05 (CET)

Henning Berg kom ikke til united i 1996. Ronny Johnsen og Ole-Gunnar Solskjør spilte i united iverfall en sesong før Berg kom til old trafford

På tide å oppdatere drakta? Drakta på bildet er 2 år gammel nå. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fredrik thunder (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Vet du hvordan drakten ser ut nå, er det bare å oppdatere drakta. Lars Åge 25. sep 2011 kl. 15:09 (CEST)

Låst artikkel[rediger kilde]

Ser ut til at artikkelen har vært låst for uregistrerte siden 2008. Er det tid for å åpne den eller er artikkelen fortsatt utsatt for vandalisme? --Wikijens (diskusjon) 20. jun 2013 kl. 12:13 (CEST)

Det var lenge. Jeg avbeskytter den så får vi se. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 20. jun 2013 kl. 12:26 (CEST)

Norske spillere[rediger kilde]

Det er da overflødig å ha med et norsk flagg på alle spillere under avsnittet «Norske spillere». Det sier seg selv at en norsk spiller ikke kan være fra et annet land. Kronny (diskusjon) 28. aug. 2014 kl. 13:53 (CEST)[svar]

Spillertropp[rediger kilde]

Med tanke på at dette er en beskyttet artikkel, så må jeg poengtere at det er veldig merkelig at halve troppen tilhører Liverpool. Synes en admin skal ta en kikk på dette, for her er det hærverk på gangDette usignerte innlegget ble skrevet av Natroth (diskusjon · bidrag) 26. nov. 2015 kl. 17:12‎ (CET) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Hei, Natroth. Artikkelen er bare låst i noen dager til, men om du har noe helt konkret som er feil (og gjerne en kilde, da jeg ikke kan noe om Man U...), så bare skriv her, så kan jeg eller andre rette på det. Du trenger også bare å gjøre 20 redigeringer og vært registrert i én uke for å redigere artikkelen selv. --Tarjeimo (diskusjon) 26. nov. 2015 kl. 18:00 (CET)[svar]
Hei. Jeg har satt tilbake riktige målvakter og forsvarsspillere i avsnittet Spillerstall. Som Natroth helt korrekt påpeker, er dette vandalisme som uheldigvis har blitt liggende etter opprydding av et tidligere «vandal-raid». Mvh. Knuteinar (diskusjon) 26. nov. 2015 kl. 20:49 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 7 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Manchester United FC. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 18:59 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Manchester United FC. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. sep. 2017 kl. 04:11 (CEST)[svar]