Diskusjon:Luftwaffe (Bundeswehr)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

nå mener jeg må å huske at det var det britiske jetflyet som var det første flyet som ble distriubert til enheter, mens det tyske var det første som kom i kamp (siden tyskerne kastet det rett inn i kampen) Profoss 18. feb 2004 kl.19:18 (UTC)

Jeg kjenner ikke detaljene, men har alltid hørt at det var Tyskland som først utviklet jetflyet. Forøvrig har jeg bare oversatt fra den engelske artiklen her. Wolfram 18. feb 2004 kl.19:36 (UTC)
Riktignok hadde alle blueprints og prototyper, italienerne, amerikanerne, "alle", men jeg tror det var en rummener i frankrike som lagde den første prototypen. Hvis jeg ikke tar altfor feil så var gloster metreor det første jetflyet i tjeneste, (viste seg senere at det passet best som taktisk bombefly og var ingen jetjager). Profoss 18. feb 2004 kl.20:19 (UTC)

Jeg finner ikke «Deutsche Luftwaffe» brukt noe sted, men bare Luftwaffe, så jeg har derfor flyttet artikkelen. Det er språklig tilsvarende «Flyvåpenet» på norsk, og det tilhører Forbundsrepublikken Tysklands forsvar, Bundeswehr (Forbundsforsvaret). Men navnelikheten tatt i betraktning, kan det være grunn til å skille det fra den tilsvarende forsvarsgren under Wehrmacht, Luftwaffe (Wehrmacht). Som sagt så gjort.--Trygve Nodeland (diskusjon) 16. mar. 2022 kl. 00:03 (CET)[svar]