Diskusjon:Liste over topp-nasjoner i skisport

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Freestyle, Skiflygning, Telemark og Ski-orientering[rediger kilde]

Bør noen av disse vm-øvelsene også innkluderes i denne artikkelen ? Og hva med eventuelt: Speedskiing, Rulleski og andre nært beslektede som Snowboard ? Mvh Migrant (diskusjon) 6. mar 2013 kl. 14:57 (CET)

Enig med Migrant, skisport består av mange flere grener enn de som er med på listen. Dessuten er listen tidsbegrenset og har kun resultater fra og med 1991. Jeg synes det er lagt for stor vekt på Norges gode (og Sveriges mindre gode) innsats i noen få utvalgte skisporter over et begrenset tidsrom. Medaljefordelingene i artikkelen er ikke tidsbegrenset... Artikkelens navn tilsier en mye bredere behandling av emnet enn dette, så jeg har merket den som {{snever}}. Mvh. Knuteinar (diskusjon) 14. mar 2013 kl. 05:08 (CET)
Dette er de vm-øvelser som tradisjonellt regnes till skisporter i følge de fleste artikkler om skisport. Telemark og ski-orientering er for begrenset i antall utøvere, det går ikke engang at få tak i noen vm-resultater i det hele tatt, på wikipedia eller andre sider, freestyle er ikke en klassisk øvelse i den bemerkningen og skiflygning er ikke en del av det vi kaller "nordisk skisport". Jeg er ikke bare interessert i norske resultater; i freestyle skulle det jo bare være en fordel da Norge har en hel del medaljer i den sporten. Jeg er bare intressert i tradisjonellt klassiske øvelser. Att jeg begynner sammenstillingen 1991 synes jo naturlig da det var da muren falt. Innen det var det jo mye tvilsomme resultater, spesiellt fra øst-siden. Så jeg gjorde en sammenstilling fra det mine ski-interesserte venner og bekjente spurte meg om, så jeg trodde jo att det var ett stort interesse rent allmindelig. Men jeg skulle kanske bytte tittel till "Liste over topp-nasjoner i klassisk skisport". Så jeg - og mange med meg - synes det er en liste som vi som liker klassisk skispport har manglet. Så jeg gjorde den. Er det forklaring nokk? Til sist vill jeg bare spørre en ting: "Denne artikkelen mangler kildehenvisninger og kan ikke verifiseres". Hva menes med det? Det går jo at verifiere med alle resultatartiklene år fra år. Jeg har ikke tatt med det i referensene helt enkelt fordi det skulle bli nesten 100 referenser. Den listen skulle jo oppta halvparten av artikkeln. Synes litt unødvendig synes jeg.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 217.210.244.20 (diskusjon · bidrag) 17. mar 2013 kl. 12:49 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
Kommentar til kildehenvisninger. Anbefalte og gode artikler kan ha over 400 referanser. Referanser plasseres nederst i artikkelen og opptar ikke plass for den som leser. Det er et generelt problem i Wikipedia at det skrives mye og mye godt, men det skrives også ting som er mindre godt og ting som er direkte feil. Når det ikke legges inn referanser så lar ikke opplysningene seg kontrollere. Dette ser for en ikke-spesialist ut som en spennende liste, den har pent utseende og det er lagt en masse godt arbeid i å lage den, men det er leit at det ikke går an å kontrollere at den er riktig. Stallo (diskusjon) 17. mar 2013 kl. 13:06 (CET)
Jeg forstår selvsagt hensikten med listen, og er selv ganske så interessert i sport og statistikk - og spesielt det som nevnes som «tradisjonellt klassiske øvelser». Jeg synes også at listen er interessant i seg selv. Men jeg synes ikke det holder for Wikipedia når det lages tidsbegrensninger som «da muren falt» og det begrenses av enkeltpersoners oppfatning av hva «klassisk skisport» innebefatter. På Wikipedia må vi forholde oss til etablerte begreper og dokumenterte opplysninger, så jeg synes dessverre at denne artikkelen blir for tett opptil originalforskning og er ikke helt nøytralt. Denne listen kunne forresten blitt kjempebra uten disse begrensningene. Forstår godt at det kan føles naturlig å starte listen etter at muren falt, men en slik begrensning gjør listen veldig ufullstendig, skjev og snever. Artikkelnavnet skal på mest mulig presis måte beskrive artikkelens innhold, og litt humoristisk tenkt kunne det kanskje blitt Liste over de tre beste nasjonene under verdensmesterskapene i skisportene nordiske grener, alpine grener og skiskyting arrangert etter at Berlinmuren falt... Mvh. Knuteinar (diskusjon) 18. mar 2013 kl. 18:43 (CET)
Lenke til noen resultater fra
  • Skiflygnings-VM for årene 1975–2012 på Fis-Ski.com
  • Telemark-VM for årene 2005, 2007, 2011 og 2013 på Fis-ski.com.
  • Freestyle-VM for årene 1986–2013 på Fis-Ski.com
  • Speedskiing-VM for årene 2000–2013 (manglende resultatlenker for 2000–2001) på Fis-Ski.com
  • Grass-ski VM (Alpin rulleski) for årene 2001–2011 på Fis-Ski.com
  • Ski-Orienterings-VM oversikt 1975–2013 (2015) på orienteering.org/calendarresults/ski-orienteering
  • Snowboard-VM for årene 1996–2013 på Fis-Ski.com
Hvis det var resultater du ikke fant, så er de her (fant dessverre ikke noen for vanlig rulleski, men også usikker på om det arrangeres offisielt VM for den øvelsen). Men du Bruker:217.210.244.20 ville kanskje ikke ha de med allikevel.
Ps:Ditt litt lett humoristiske navnevalg for denne artikkelen som du foreslo Knuteinar2309, synes jeg ville blitt litt langt og vanskelig å søke seg frem til, men helt klart definert forsåvidt. Mvh Migrant (diskusjon) 18. mar 2013 kl. 20:32 (CET)

Presisering VM-øvelser[rediger kilde]

Unøyaktig presisering av VM-øvelser, da både bakkestørrelser og langrennsøvelser har endret seg over tid, for både skihoppere, kombinertutøvere og langrennsløpere. Dette bør nok utdypes. Mvh Migrant (diskusjon) 17. mar 2013 kl. 13:40 (CET)