Diskusjon:Liste over forfattere i Norsk Salmebok og Salmer 1997

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over forfattere i Norsk Salmebok og Salmer 1997 er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Liste over forfattere i Norsk Salmebok og Salmer 1997 har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 47, 2011.

Oppsummering[rediger kilde]

Denne er blå nå. Det er en naturlig tanke å nominere denne for en stjerne etterhvert, men det er nok ting som må fikses før den tid. Kan du ta en titt. Jeg er usikker på ingressen og på bildebruken. Artikkelen er tung å laste inn, men samtidig er det fint med bilder... Mvh 3s 28. mar 2011 kl. 23:28 (CEST)

Vi feirer med kake i dag!!
Jeg merker at artikkelen er tung. Kanskje noen av bildefilene er uforholdsmessig store? Det kan vel gi utslag? For min del kunne du kanskje ha redusert datoopplysningene om den enkelte forfatteren (fra to kolonner med dato og år; til én kolonne med bare år; jeg forstår verdien av å kunne sortere forfatterne etter fødselsår, men ikke helt etter dødsår), men det er ikke sikkert at den ekstra kolonnen bidrar til å gjøre siden tunglastet.
Angående ingressen. Mye er bra. Setningen Det gjør det naturlig å ta med ... er ikke nødvendig; begrunnelsen for å med boka i oversikten er allerede gitt i annen setning i første avsnitt: den er en offisiell salmebok. Dessuten er det sjangermessig best å ikke bruke for mye av ingressen til å resonnere rundt utvalgskriteriene, det kan heller tas i fotnotene, jfr liste over pattedyr i Norge. Momentet om skrivefeil i registeret hører også hjemme i fotnote, hvis det ikke kan tas helt ut.
Avsnittet som begynner med Sterkest representert i .. er bra; den slags analyser gir innsikt og overblikk. Det finnes vel egnede <ref>-kilder som vi kan bruke for å oppsummere tendensen i begge salmebøkene!? Bare helt kort, selvsagt; bredere resonnement rundt det hører hjemme i artiklene om den enkelte boka.
Men alt i alt og først og fremst: gratulerer med fullført og på vegne av oss alle: takk for innsatsen! Mvh --M Haugen 29. mar 2011 kl. 07:00 (CEST)
Lekkert. To små kommentarer uten at jeg har lest noe som helst: Ei slik bilderad på høyre side gjør dessverre at om en reduserer bredden på nettleservinduet, så kommer bildene først, så tabellen – med andre ord med en «kilometer» med hvitt mellom ingress og tabell. Jeg kan ikke se at sorteringa virker som forventa på fødsels- og dødsdatoene. Hilsen GAD 29. mar 2011 kl. 07:14 (CEST)
Tipper at vi trenger Mal:Sorterbar dato for å ordne med det. Ettersom det uansett blir en jobb, foreslår jeg at datoene tas ut. Mvh --M Haugen 29. mar 2011 kl. 10:36 (CEST)
Kanskje bytte bildet av Frans av Assisi med et portrett, altså et som er mindre høyt og smalt? --Finn Bjørklid 29. mar 2011 kl. 10:42 (CEST)
Takk for tanker, alle sammen. Jeg har faktisk ikke tenkt på at det kan være alle malene som gjør artikkelen tung å laste. Det er lagt inn med maler for å kunne sortere, men dte kan tenkes at jeg har brukt feil mal. Jeg har brukg {{Fødselsdato}} og {{Dødsdato og alder}}. En av grunnene til at jeg la inn datoer var at jeg ikke vil gjøre noe som kan oppfattes som copyvio i forhold til registeret i NoS og Salmer 1997. Nå er disse listene blandet såpass godt, og delt opp i oversettere/tekstforfattere at jeg uansett ikke tror det er et problem. Om man tar vekk datoene eller bytter til en annen mal vil det uansett bli en stor jobb, om ikke dette er noe en bot kan gjøre. Jeg har lurt på å ta vekk bildene, da jeg også har sett at de krasjer på noen maskiner, men har ikke gjort noe med det foreløpig. Skal se på ingressen senere. Mvh 3s 29. mar 2011 kl. 12:22 (CEST)
Jeg gjorde om {{fødselsdato}} til {{sorterbar dato}} med en søk/erstatt-kommando i word. I dødsdatokolonnen var det brukt flere ulike maler, så det kunne ikke gjøres i én jafs. Mvh --M Haugen 29. mar 2011 kl. 13:04 (CEST)
Litt mer om datoer. Jeg ser at du la inn en annen mal, Morten, men det ser ikke ut til at det hjalp veldig på problemet. Jeg begynte å fjerne fødselsdatoene og kollonen for dødsdator, men kom bare et stykke ned i B før jeg oppdaget at dette er en kjempejobb, og får man redigeringskonflikter og slikt i tilleg, vil det hele bare bli forferdelig. Skal dette gjøres må det gjøres på et tidspunkt der man er helt sikker på å ikke få red.konfl. Ellers vil det løse et vedlikeholdsproblem å ta vekk dødsdato, så det er kanskje ikke så dumt. Men du, Morten. Nå er din diskusjonsside blitt en hjernestorm for denne artikkelen. Kanskje vi skulle flyttet diskusjonen til artikkelens diskusjonsside så du slipper å få alle disse varslene? Mvh 3s 29. mar 2011 kl. 13:07 (CEST)
OK. da er du i gang, og jeg skal ikke bidra til ytterligere redigeringskonflikter. (*sitter i ro*) . Det gjør ikke noe om praten går her, men den er kanskje lettere å dokumentere i ettertid hvis den flyttes til artikkelens diskusjonsside. Mvh --M Haugen 29. mar 2011 kl. 13:12 (CEST)
Du forstyrret ikke! Jeg gav meg bare av frykten for red.konfl. ;) Ellers ble den betraktelig lettere å laste inn når bildene er vekke, så det er kanskje ikke kritisk for nedlastningstiden? 3s 29. mar 2011 kl. 13:16 (CEST)

Jeg har nå faset ut alle datoer og bilder. Dette har resultert i en liste som er mulig å sortere på fødsel(!), som ikke får de beklaglige krasjene med bilder i enkelte nettlesere og som er mye raskere å laste. Jeg vil si listen har blitt betraktlig forbedret til tross for at en del info har gått ut. Informasjonen som er faset ut ligger i historikken, så den kan finnes igjen om noen skulle reagere på fjerningen.
Minuset med å ta vekk alle bildene er selvsagt at listen ser kjedeligere ut, men jeg vil helle til at økt brukervennlighet er bedre enn «gøyere» utseende. Mvh 3s 30. mar 2011 kl. 00:21 (CEST)

Mener du å antyde at den, fra din hånd, er klar for stjerneprosessen? Mvh --M Haugen 31. mar 2011 kl. 17:36 (CEST)
Forsåvidt tror jeg det, men jeg drar til Oslo for helgen og får nok ikke gjort noe oppfølging før i neste uke. Jeg overlater det til deg om du vil nominere da, nå eller aldri, og føler meg trygg på at vurderingen er i de beste hender. (selv om jeg er svært usikker på om en vurdering kan holdes i hendene....) Mvh 3s 31. mar 2011 kl. 17:45 (CEST)
Det er ikke så farlig om du ikke overvåker fra første time; det viktige er at du fanger opp innspill i løpet av perioden. God helg! Mvh --M Haugen 31. mar 2011 kl. 19:14 (CEST)
Jeg stusser over navnet Anatholios. Jeg vet ingenting om denne personen, men kan ikke skjønne annet enn at det riktige må være Anatolios (gresk Ἀνατόλιος). Skrives navnet med th hos Anne Kristin Aasmundtveit, og oppgir hun i tilfelle noen kilder? Mvh. --Wikijens 17. apr 2011 kl. 11:44 (CEST)
Transkriberingen din ser utvilsomt riktig ut, og det du sier er nok riktigere enn det navnet som er i bruk nå. Det til side, er det faktisk Anatholios det står i Norsk Salmebok og hos Aasmundtveit. Man finner også denne stavemåten hos [www.metodistkirken.no/main/xmd-file.php?fid=7446 Metodistkirken] og NRK (begge bruker nok NoS som kilde...). Mitt tips til hva som har skjedd er følgende: Vi har salmen fra John M. Neale som skrev en versjon basert på en tekst av Ἀνατόλιος. Neale transkriberte dette til det mer anglifiserte Anatholios som er navnet vi har tatt med oss inn i vår tradisjon. (Om man da kan si at det er en norsk tradisjon for dette navnet...) Jeg tipper altså at det er en følgefeil fra 1862 da salmen ble skrevet, og med det ikke noe Wikipedia skal ta på seg å «rette opp i», selv om det sikkert kan rykke i noen fingre. Mvh 3s 19. apr 2011 kl. 23:04 (CEST) (Som er imponert over hva folk legger merke til!)