Diskusjon:Liste over Norges største grunneiere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oversettelse til engelsk[rediger kilde]

Kan noen tenke seg å lage en engelsk versjon av denne listen? Mvh --Oasorgard (diskusjon) 9. mar 2012 kl. 09:55 (CET)

Utført. Brødkurv 21. mar 2012 kl. 17:56 (CET)
Flott! Mvh --Oasorgard (diskusjon) 21. mar 2012 kl. 20:57 (CET)

Store grunneiere også på Svalbard[rediger kilde]

Svalbard finnes også en del store grunneiere, som Bjørnøen AS (ca 178 000 dekar), Kings Bay AS (ca 295 000 dekar), Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS (ca 1 964 000 dekar, Trust Arktikugol (ca 251 000 dekar) etc (kilde: Statens eierinteresser på Svalbard og Eiendomsrett og overføring av penger som virkemiddel). Bør man også ta med disse i listen, eller bør man lage en egen liste for Svalbard? Mvh --Oasorgard (diskusjon) 11. mar 2012 kl. 19:10 (CET)

Har laget en egen Liste over Svalbards grunneiere. Mvh --Oasorgard (diskusjon) 21. mar 2012 kl. 20:55 (CET)

Nomination of List of Norway's biggest landowners for deletion[rediger kilde]

Det er komment en "Nomination of List of Norway's biggest landowners for deletion", altså på den engelske utgaven av Liste over Norges største grunneiere. Hva betyr egentlig det? Mvh --Oasorgard (diskusjon) 20. apr 2012 kl. 13:07 (CEST)

Det betyr at artikkelen er foreslått slettet. Diskusjonen foregår her. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 20. apr 2012 kl. 13:24 (CEST)
Takk for henvisningen. Det er visst blitt gjort en del endringer i den engelske versjonen etter at diskusjonen om sletting startet opp. Dekar er blitt regnet om til km2, samt at en kolonne med sq mi (kvadratmiles) er lagt til. Dessuten er det lagt til en kolonne for hvilken sektor virksomhetene tilhører (statlig, almenning, privat etc), mens kolonnen som henviste til de enkelte virksomhetenes nettsider er fjernet. --Oasorgard (diskusjon) 21. apr 2012 kl. 17:02 (CEST)
Bare for å forklare endringene på den engelske siden: I tillegg er eiere på Svalbard lagt til og det er satt en terskel på 100 km2 i stedet for de 50 største (mer nøytral grense, som ofte er preferanse på en.wp ihvertfall). Alle verdier skal converterest til engelske enheter på en.wp, men det er det ikke behov for her. Ellers blir det sett på som problematisk å lage en "linkfarm" (se en:WP:LINKFARM), altså en artikkel som i stor grad baserer seg på uformatterte hyperlenker. Den engelske listen er også sorterbar, som er grunnen til å lage sektor-kolonnen, slik at listen kan deles inn i statlig, kommunal, almenninger og privat. Arsenikk (talk) 21. apr 2012 kl. 20:03 (CEST)

For øvrig beskyldes listen for å være original forskning, det vil si at innholdet ikke er hentet fra etablert litteratur. Jeg er uenig, for påstandsløs sammenstilling av fakta er ingen egenforskning, men jeg har likevel et forslag som kan gjøre listen bedre: Fjern nummereringen og forandre artikkeltittelen til Liste over store grunneiere i Norge (med definert minimumsareal). Brødkurv 21. apr 2012 kl. 20:21 (CEST)

Forsåvidt enig; anklagene om original forskning henger sammen med hvorvidt det kan verifiseres at listen er komplett. Det som kan verifiseres er grunneiere på Svalbard (som dog mangler her), samt listen over almenninger. Arsenikk (talk) 21. apr 2012 kl. 22:11 (CEST)
Det du mener er altså at arealene bør ha vært verifisert i andre kilder enn bare i virksomhetenes egne nettsider etc? Slik som almenningene er referert til i Almenningsretten i et dynamisk samfunn, og Svalbards grunneiere er referert til i NOU 1999: 21 - Lov om miljøvern på Svalbard (svalbardmiljøloven) - Kapittel 4.4.1: Grunneiendomsrett og St.meld. nr. 9 (1999-2000) - Svalbard - Kapittel 7.6: Statens eierinteresser på Svalbard? Jeg har prøvd å få med alle, men siden det ikke finnes noe ekstern oversikt over ALLE større grunneiere kan jeg ikke helt gå god for at alle er kommet med, derfor må en viss usikkerhet likevel settes til at dette er en komplett liste. Mvh --Oasorgard (diskusjon) 22. apr 2012 kl. 04:12 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Norges største grunneiere. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 12:36 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Norges største grunneiere. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jul. 2017 kl. 20:30 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Norges største grunneiere. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. okt. 2018 kl. 11:46 (CEST)