Diskusjon:Liste over Nordens største byer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytting[rediger kilde]

Bør ikke denne flyttes til Liste over Nordens største tettsteder siden det er det den er? Btd 5. jun 2009 kl. 11:41 (CEST)

flagg-by[rediger kilde]

Er det greit om jeg skriver f.eks: Norges flagg Oslo, i stedefor slik det er nå? MVH MEG.AMG 22. des 2010 kl. 16:03 (CET)

De nåværende flaggene ødelegger artikkelen, i tillegg til at kolonnen ikke blir sorterbar. Dersom du endrer, sørg for at tabellen sorter riktig. - 4ing 22. des 2010 kl. 16:08 (CET)
Et eller annet er galt med tabellen nå. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 22. des 2010 kl. 21:03 (CET)
Jeg ble ikke ferdig med å redigere og fikk ikke tid til å lagre den uferdig et annet sted. Skal gjøres ferdig nå! MVH MEG.AMG 23. des 2010 kl. 15:02 (CET)

Kopiere svensk tabell[rediger kilde]

Jeg foreslår å kopiere den svenske tabellen på sv:Lista över Nordens största tätorter. Den er oppdatert med 2010-tall for Danmark, 2009-tall for Norge og 2005-tall for Sverige og Finland. Den er også bedre gjennomarbeidet og sorterbar. Vår artikkel er for øyeblikket noe rotete og viser for høyt tall bl.a. for Bergen (hele kommunen?). I tillegg inneholder den svenske tabellen areal og befolkningstetthet, hvilket bidrar til å tydeliggjøre noen forhold (f.eks. att de finske tettstedene gjennomgående har lavere tetthet, hvilket tyder på en noe annerledes tettstedsdefinisjon, og på at byene egentlig er relativt noe mindre sammenlignet med de norske, svenske og danske). Hvis det ikke er noen motforestillinger mot dette, vil jeg bytte tabellen om noen dager. Mvh. --Wikijens 9. jan 2011 kl. 18:04 (CET)

Med nbsp i en numerisk verdi blir spalten sortert feil i alle browsere bortsett fra Chrome, feilen er forskjellig for de forskjellige browserne. IE sorterer helt feil, dvs. alfabetisk, Firefox og Opera gjør feil ved Eskilstuna, Södertälje og Randers, det ser der ut som om sifferne bak spacen blir ignorert. BjørnN 20. jun 2011 kl. 22:02 (CEST)

Listen er ikke rettvisende[rediger kilde]

Den viser norske storkommuner som Fredrikstad/Sarpsborg men i Sverige er dette ikke en tettort det er to nabokommuner som ligger tett, en region. De siffrer som vises i listen for di svenske byene er ikke kommunenes folketall, det er kun sentralortens folketall dvs. sentrum av kommunen. Derfor viser ikke siffrene det samme. Linköping/Norrköping bruker for eksempel ofte regnes som en stor-region da de ligger tett. Disse to nabokommuner har sammen over 280.000 i folketall. I denne liste vises de med folketall på kun 80.000 til 100.000

Jeg tror du tar feil. Kommunenes folketall er irrelevant for denne listen, det dreier seg om tettsteder/tätorter. Det vesentlige er om det er sammenhengende bebyggelse (se definisjon på sv:Tätort#Definition i Norden, hvor det kan virke som om den norske definisjon om noe faktisk er litt strengere). Fredrikstad og Sarpsborg anses åpenbart av Statistisk Sentralbyrå som fullstendig sammenvokst (=ingen steder er avstanden mellom bebyggelsen over 50 meter), mens dette ikke er tilfelle for Norrkøping/Linköping. Et rakst kikk på Google Maps ser også ut til å bekrefte at det er vesentlig større avstand med tynn bebyggelse mellom disse byene enn mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Merk for øvrig at folketallet som er oppgitt for Fredrikstad-Sarpsborg (105.545) er lavere enn summen av de to kommunene (76.932+53.801=130.733), så det er områder innen disse kommunene som ikke regnes til tettstedet. Man har kommuneoverskridende tettsteder også i Sverige (Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund og flere andre). Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. okt. 2013 kl. 17:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Nordens største byer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 12:32 (CEST)[svar]

Tromsø[rediger kilde]

Her burde Tromsø vart med siden Tromsø by har rundt 65 000 innbyggere (fordelt på stort sett 3 tettsted). Av en eller annen merkelig grunn har jo SSB delt opp Tromsø by i 3 tettsted. For å få det riktig så må man slå sammen disse for å få det riktige størrelsen på Tromsø by. I slike fall må man se bort fra dette med tettsted, og bruke det som faktisk er selve byen. Hvis man kun ser på SSB statistikk så blir listen feilaktig, misvisende og skaper bare undring bland leserne av tabellen. Dessuten er det mye rot i hele listen. Se f. eks. Drammen og Kristiansand. Trenges en kraftig rydding av siden. /Colosseum~nowiki (diskusjon) 27. jul. 2018 kl. 21:17 (CEST)[svar]

Har nå plassert de som sto feil på rett plass, Kristiansand, Västerås og Drammen./Colosseum~nowiki (diskusjon) 17. aug. 2018 kl. 21:16 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Nordens største byer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2019 kl. 07:13 (CEST)[svar]