Liste over Nordens største byer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over de største byområdene i Norden. Innbyggertallene er basert på offentlig statistikk over innbyggere i tettsteder. I Danmark, Finland, Island og Norge offentliggjøres slik statistikk årlig. Tallene for Norge og Danmark er fra 1. januar 2021[1] [2], og for Finland 31. desember 2019[3]. I Sverige publiseres tallene bare hvert femte år, og tallene for Sverige er fra 31.12.2020[4]. For Island og Reykjaviks del er tallene fra 1. januar 2021[5].

Nr Byområde Folkemengde Areal km² Bilde (skyline)
1. Sverige Stockholm 1 611 776 416,21 Skeppsbron june 2013.jpg
2. Danmark København 1 336 982 455,61 Denmark-Copenhagen view.jpg
3. Finland Helsingfors 1 305 893 683,00 Suurkirkko Helsinki maaliskuu 2002 IMG 0629.JPG
4. Norge Oslo 1 043 168 270,45 Oslo port.jpg
5. Sverige Göteborg 604 829 233,86 EM2006.jpg
6. Finland Tammerfors 341 696 279,00 Downtown Tampere1.jpg
7. Sverige Malmö 324 002 77,05 Turning torso by night1.jpg
8. Danmark Århus 282 910 91,00 Århus city trafikhavn.jpg
9. Finland Åbo 277 677 283,00 View from Turku Cathedral tower.jpg
10. Norge Bergen 265 470 90,30 BergenVaagen.jpg
11. Island Reykjavik 232 280 Reykjavík séð úr Hallgrímskirkju.jpeg
12. Norge Stavanger-Sandnes 229 911 80,09 Stavanger Sentrum-Airphoto-modf.jpg
13. Finland Uleåborg 205 137 203,00 Oulu railway station area in winter.jpg
14. Norge Trondheim 191 771 58,61 TrondheimNidelva-improved.jpg
15. Danmark Odense 180 760 Odense Rådhus 01.jpg
16. Sverige Uppsala 165 456 43,01 Uppsala centralstation.jpg
17. Sverige Upplands Väsby − Sollentuna 149 461 46,87 Upl Vasby.jpg
18. Sverige Västerås 128 534 49,93 Vasteras Silhouette.jpg
19. Finland Jyväskylä 128 911 111,00 Jyvaskyla main street August 2006.jpg
20. Sverige Örebro 126 009 51,39 Örebro castle in Sweden.jpg
21. Finland Lahtis 119 469 116,00 Centre of Lahti.JPG
22. Danmark Aalborg 119 219 Aalborg NyTorv 2004 ubt.jpeg
23. Norge Fredrikstad-Sarpsborg 117 663 59,95 Jernbanegata Sarpsborg.jpg
24. Sverige Linköping 115 672 38,41 Stora torget, Linköping, juli 2005.jpg
25. Sverige Helsingborg 113 816 41,03 Helsingborg-300px.jpg
26. Norge Drammen 110 236 47,34 Downtown Drammen - panoramio.jpg
27. Sverige Jönköping 100 259 47,83 Image-Jönköping from Stadsparken (cropped).JPG
28. Sverige Norrköping 97 854 36,89 Drottninggatan-Hospitalsgatan, Norrköping april 2005.jpg
29. Norge Porsgrunn-Skien 94 102 53,83 Porsgrunn Østsida.jpg
30. Sverige Lund 94 393 26,52 Stortorget lund 080508.jpg
31. Sverige Umeå 90 412 31,80 Umeå-Hamrinsberget-20080726.jpg
32. Finland Kuopio 91 243 53,20 Kuopio from Puijo Tower.jpg
33. Finland Björneborg 83 479 120,19 Pori, the river Kokemäki and the central city..jpg
34. Sverige Gävle 77 586 40,59 Gavle2.jpg
35. Sverige Södertälje 75 773 28,51 Marenplan Södertälje.jpg
36. Sverige Borås 73 980 28,93 Borås Stad.jpeg
37. Danmark Esbjerg 72 044 Esbjerg HarbourfromWatertower.jpg
38. Finland Joensuu 72 621 80,80 Joensuun pääkirkko.jpg
39. Sverige Eskilstuna 70 342 29,92 Eskilstuna river.jpg
40. Sverige Växjö 71 009 36,18 LA2-vx06-jvgstation.jpg
41. Sverige Halmstad 71 316 36,68 Hstd ctr-1.JPG
42. Finland Vasa 67 789 69,70 Vaasa Townhall night DSC 0078.JPG
43. Sverige Karlstad 65 856 28,83 Residenset.JPG
44. Norge Kristiansand 64 913 25,08 Kristiansand, Norway.jpg
45. Danmark Randers 62 482 Randers Old Town Hall.jpg
46. Danmark Kolding 61 121 Kolding-centre.jpg
47. Danmark Horsens 59 449 Horsens - gågaden.jpg
48. Sverige Sundsvall 58 807 40,95 Mosquitoefield.jpg
49. Danmark Vejle 57 051 Vejle Skyline 01.jpg
50. Finland Villmanstrand 56 075 55,10 Lappeenranta Stadt und See.jpg

Referanser[rediger | rediger kilde]