Diskusjon:Katyn-massakren

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forfalsket dokument?[rediger kilde]

Denne artikkelen har ikke noe med den nyere debatten som går om Katyn-massakren. Den bør inn noe om dette. Grover Furr har en gjennomgang av Katyn saken her. Noen interessante høydepunkt, er at dokumentet med henrettelsesorderen i følge en ekspert er skrevet med to forskjellige skrivemaskiner. Den første siden, av en type som var på kontoret til Beria, men de siste av en annen ukjent type. Videre hevder Duma medlem Viktor Ilyukhin at en person som har vært med på å forfalske dokumentene har henvendt seg til han, og fortalt om hvordan dokumentet er blitt laget. Han skal også ha gitt Ilkyukhin ferdige tomme skjemaer og stempler som gir Berias underskrift. Dette er også laget videointervju av Ilkyukhin hvor dette vises fram.

Videre har Walter Schellenberg, sjef for etteretningsavdelingen i SS sagt under avhør av allierte at påstandene om Sovjets massakre i Katyn var en fabrikasjon. Det er også funnet dokumenter på likene som stammer fra sommeren 1941, altså etter Tyskland hadde okkupert Katyn. --Osvald 17. aug 2010 kl. 13:50 (CEST)

Massakerens omfang, og at den ble beordert av Stalin og hans krets er et dokumentert historisk faktum. Russiske myndigheter innrømmet Stalins skyld i 1990 og i 2010. Fornektelse, bagatellisering eller trivialisering av Holocaust, folkemord eller grove krigsforbrytelser som Katyn er anbefalt gjort straffbart gjennom EU-medlemslands rasismelovgiving. Å foreslå å bruke en stalinist og historieforfalsker som Grover Furr som kilde til denne artikkelen, vil være et like grovt brudd på objektivitet og kildekritikk som om David Irving skulle vært brukt som autorativ kilde i artiklene om nazistenes folkemord. H@r@ld 19. jul 2011 kl. 22:34 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Katyn-massakren. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 18:35 (CEST)[svar]