Diskusjon:Jules Verne

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utmerket artikkel Jules Verne er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Jules Verne har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 37, 2005.

Artikkelforfatterens kommentar: Artikkelen bygger på den engelske, noe forkortet siden den engelske har flere irrelvante innlegg som tyder på kollektiv redigering. Også sammenstilt med den svenske som på flere punkter skiller seg fra den engelske, men har også skrevet en del nye punkter, bl.a. avsnittene "I Norge", "Vurdering" og "Minnes". --Finn Bjørklid 9. aug 2005 kl.12:29 (UTC)

Har utvidet avsnittene "I Norge" og "Vurdering" kraftig. Det er forøvrig mye som kan sies om Jules Verne, skjønt det er ikke lett å finne sted og plass til alt. F.eks. kunne jeg også ha nevnt dette: Han gikk på jakt bare en eneste gang, bommet på viltet, men skjøt hatten av en tilskuer. Han verken røkte eller drakk, og spiste stort sett grønnsaker. Hver dag i over 40 år matet han systematisk spurvene i parken i Armiens. "En verdensomseiling under havet" ble stort sett skrevet ombord på lystyacten Saint-Michel, den ene av tre skip han anskaffet seg. :-) --Finn Bjørklid 27. aug 2005 kl.10:14 (UTC)

Ordbruk[rediger kilde]

Reagerer på følgende ordlegging: "Vernes sans for detaljer kan være forstyrrende for leseflyten og virke både pedantisk og omstendelig, andre ganger gi et ufrivillig komisk skjær som denne passasjen fra «En verdensomseiling under havet»".

"Ufrivillig komisk skjær"? Hele setningen høres ut som noe fra en innleveringsoppgave fra skolen. Forsøkte meg med noe redigering i den sammenheng, noe som tydeligvis ikke falt i god jord. Eller kanskje skyldes det at endringen ble foretatt av en uregistrert bidragsyter, en kategori som dessverre ofte utsettes for stigmatisering og urettferdige tilbakestillinger på wikipedia. 84.210.10.52 28. sep 2013 kl. 18:28 (CEST)

Jeg tilbakestilte fordi endringen etter mitt skjønn var argumenterende "De fleste moderne lesere", og preget av merkelig språk "inskutte "infodumps"". Ingen av delene forenlig med et leksikon. Når du er ute etter å bli fornærmet og tillegge meg motiv er det neppe noe jeg kan gjøre med det. Men jeg tar til etterretning at det jeg mener er leksikalsk stil ikke hører hjemme på wikipedia, mens derimot et hipt, diskuterende og dels uforståelig språk hører hjemme her. noorse 29. sep 2013 kl. 02:40 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jules Verne. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 12:16 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jules Verne. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 13:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jules Verne. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. feb. 2021 kl. 23:59 (CET)[svar]