Diskusjon:Jens Christian Hauge/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

... står det at «Skjønsberg var den reelle leder av Hjemmefronten i Norge inntil han måtte flykte landet i november 1944. Etter at Skjønsberg måtte flykte, tok Jens Christian Hauge over som leder for motstandsbevegelsen». Hvordan henger dette sammen med det som står i artikkelen om Jens Christian Hauge? Bullis 30. okt 2006 kl. 20:08 (UTC)

Såvidt jeg kan skjønne så var Tor Skjønsberg i ledelsen av Sivorg, mens Hauge var i Milorg, begge to deler av Hjemmefronten, men da på hhv. sivile og militære deler. --Stigmj 30. okt 2006 kl. 20:15 (UTC)
Artikkelen om Tor Skjønsberg er ikke helt etterrettelig, det er ikke artikkelen om Hauge heller... NorgesLexi har en kort artikkel om Skjønsberg [1] der står det at han var en av lederne innen den sivile motstanden og medlem av "Kretsen". Hauge ble i realiteten sjef i Milorg selv om Paal Berg var den formelle lederen. Hjemmefronten fikk ikke noen samlet ledelse før 1944/45. Vi bør egentlig få skikk på disse artiklene siden det er et aktuellt tema. - Svart - 30. okt 2006 kl. 20:26 (UTC)
Jeg er helt enig, men kan ikke si at jeg har de helt store mulighetene til å få tak i bøker / litteratur om dette annet enn det som allerede står på internett. Dersom noen har mulighet til å sjekke opp dette og utføre de rettelsene som må til, hadde det vært kjempefint. --Stigmj 30. okt 2006 kl. 20:35 (UTC)
Jeg var på biblioteket og fant Jens Chr. Hauge Rapport om mitt arbeide under okkupasjonen idag, jeg leser den nå og vil fylle ut artikkelen hvis jeg finner noe av interesse der. Ellers er det egentlig lite å finne på nettet. Ledelsesforholdene i de forskjellige fraksjonene i motstandsbevegelsen er forvirrende, og jeg ser at jeg i forrige innlegget rotet det til ved å gjøre Paal Berg til Milorgleder.... - Svart - 30. okt 2006 kl. 20:47 (UTC)

Ufullstendig verneplikt[rediger kilde]

Den største biografien om Hauge sier at det er endel som taler for at Hauge ikke fullførte verneplikten og at han skaffa seg en (tvilsom?) legeattest fordi han kan ha følt seg for opptatt til at han hadde tid til å fullføre verneplikt/rep.øvelser. Dette kan ha gitt utslag i at Hauge egentlig ikke hadde noe sted å møte opp, da Forsvaret ble mobilisert, og derfor finnes ingen selvstendige referanser om hvor han evt. skal ha meldt seg ved mobiliseringen i 1940. Omtale om dette rokker ikke ved Hauges signifikante posisjon i Norges historie. 46.15.22.129 24. des. 2015 kl. 13:51 (CET)[svar]