Diskusjon:Ishavskatedralen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om artikkelens navn[rediger kilde]

Denne kirken heter ikke "Ishavskatedralen". Det korrekte navnet er "Tromsdalen kirke" og den er en vanlig sognekirke. En katedral er et bispesete og det er lokalisert til Tromsø domkirke. "Ishavkatedralen er en folkelig populærbetegnelse. Det blir ikke korrekt av den grunn. Artikkelknavnet skal være "Tomsdalen kirke", så får heller "Ishavskatedralen" fanges opp av en redirect.Frode Inge Helland 11. jun 2009 kl. 00:34 (CEST)

Det er dette navnet den er kjent under, og vi plasserer oppføringer utfra hva de er mest kjent som. Hvis vi skal flytte den så må det være fordi det er enighet om at ett navn er viktigere enn et annet. Selv har jeg ingen sterke meninger om hvor den plasseres. — Jeblad 11. jun 2009 kl. 00:46 (CEST)
Kirkens hjemmeside er www.ishavskatedralen.no. Så vi har (nesten) guddommelig velsignelse for å bruke overskriften. Osopolar
Viss en skal titulere alle artikler på wikipedia, ikke etter faktisk navn, men hva de er "mest kjent som", ser jeg for meg en myriade av interessante diskusjoner her. Hva med den gjengen som gjerne sees på taket til kirka, "småmåse" og "stormåse"? for å ta et bedre eksempel: Sandnessundbrua på wikipedia med en redirect fra det ikke offisielle navnet Kvaløybrua. I tillegg er det heilt rett, slik det påpekes, at navnet indikerer en status kirka ikke har. At en til heimesida til kirka har valgt et utnavn framfor det virkelige navnet, ser jeg ikke som relevant for artikkelens navn. --Tordenskrall 24. feb 2011 kl. 03:24 (CET)

Inspirasjon fra Håja[rediger kilde]

Jeg ser at det står "er inspirert av klippeøya Håja" om kirkens form. Det sies VELDIG mye rart (jfr. siste avsnitt i teksten) om hva som inspirerte til den spesielle formen. I følge artikkel av kunstviter Elin Haugdal [ref:http://uit.no/getfile.php?PageId=4472&FileId=13] er Ishavskatedralen en kirke med uvanlig mange myter knyttet til seg. Jeg har til nå ikke sett noe dokumentasjon på at Jan Inge Hovig lot seg inspirere av øya Håja. Derfor har jeg tilføyd "angivelig" ved denne påstanden. Osopolar

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ishavskatedralen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 04:14 (CEST)[svar]