Diskusjon:Hypnose

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi



Arkiver

Tråder eldre enn 90 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Enighet eller uenighet?![rediger kilde]

Til dem som har låst denne artikkelen til en ufullkommen og delvis feilaktig, tidligere versjon:

Er fortsatt usikker på hvilke uenigheter referer dere til. Det har vært uenigheter om hypnose i praksis i Norge mellom Remi Marents og Farhad Rahimi som dere ser nede. Jeg kan ikke se at det har vært flere uenigheter og det feil å fjerne en artikkel og av den grunn og redigere den tilbake til en tidligere verson som er fortsatt usikker på hvilken faglig kompetanse står bak den. Referer til en forskning uten å nevne kilde. Det har vært flere forskninger om hypnose som faktisk blitt utført uforholdsmessig og kan ikke brukes som referanse. Denne forskningen er en av dem.

Siden det har vært en del uenigheter, og noen diskusjoner utenfor wikipedia og ved fremmøte, så Farhad Rahimi bestemte seg til å endre sin artikkel ved å fjerne den delen som har vært omstridt til eventuell en ny og mderert versjon kommer. Nede kan dere se at Remi Marents har skrevet: "Utover dette så er mye av det han skriver om hypnose korrekt"

Jeg ønsker at de som har overstyrt artikkelen å spesifisere hvilke uenigheter refererer de til slik at en har mulighet til å koordinere for en eventuell diskusjon mtp å oppnå enighet om hva som skal så i artikkelen.

Til Juryen: Jeg forstår at artrikkelen som ble skrevet på sparken innholder mye språklig feil, men for meg som ikke har samme språkbakgrunn som deg, er det kanskje ikke så veldig enkelt å skrive det bedre. Fint om noen kunne bidra med språklig og korrektur forbedring av artikkelen. Innholdsmessig er jeg også enig i at mye av det som står i artikkelen burde konkretiseres ytterligere, men det var den jeg fikk til i denne om gang og faktisk jobber med å en bedre og mer konkrete versjon, som skal dukke opp før nyttår. Forsinkelsen er på grunn av mye arbeid som har foran meg.

Hilsen

Farhad Rahimi
Dette usignerte innlegget ble skrevet av Farhad~nowiki (diskusjon · bidrag) 30. sep. 2007 kl. 11:00 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Hypnose i praksis[rediger kilde]

Det finnes nå mange som kaller seg for hypnoterapeuter. De praktiserer hypnose etter å ha gått gjennom et kurs. Hvor mye kompetanse kan en enkelt kurs gi, er uklar. Det som er klar er at de samtlige hypnoterapeuter som er medlem i Norsk Forbund fir Klinisk Hypnose, har sine kunnskaper om hypnose basert på misforståelser. Det blir forsøk på å fremkalle hypnose gjennom avslapping. Ikke mer 50% kan falle i hypnose gjennom avslapping. Folk som har forskjellige mottakelighets former, kan ikke hypnotiseres kun via en universal hoved skript basert på avslapping. Kurs på Remi Marents metode holder i utgangspunktet ikke mål mtp mottakelighet hos klienter.

Redigert av Remi Marents: Det informeres med dette om at artikkelforfatteren Fahrad ikke har noen formell trening eller skolering i det han uttaler seg om, og han tar fullstendig feil i sin beskrivelse av det jeg lærer bort på mine kurs. Angrepene hans kan ses på som et lite elegant forsøk på å promotere egen næringsdrift. Han søkte å få samarbeide med mitt selskap HypnoTerapi.no i 2006, fikk avslag. Han har ikke gått mitt kurs, han har ikke kjøpt eller hatt tilgang til det teoretiske materialet. Således er hans påstander rent sludder uten rot i faktisk kunnskap. Utover dette så er mye av det han skriver om hypnose korrekt.

De som utdanner seg på hypnoseakademiet med Andrew Newton i spissen, ser ut som de lærer en annen variant av hypnose. Hvor annerledes er det i utgangspunktet uklar, men det å gjenkjenne mottakelighets former og bruke formuleringer i forhold til mottakelighetstypen en klient har er positivt.

Psykolog Sigurd Stubsjøen kjører i utgangspunktet en egen linje som er mer beslektet med hypnoterapi.no

Andriani.net med Farhad Rahimi i spissen baserer derimot sin metode på å fremkalle hypermottakelighet gjennom å gjenkjenne flere typer av mottakelighet. Andriani.net har tatt også initiativet til å starte en hypnoseklubb som skaffer allmennheten en større tilgjengelighet til hypnose. Et magasin blir gitt ut av hypnoseklubben som heter Hypnosenytt.

Av Remi Marents: Og her kom reklamen....
Dette usignerte innlegget ble skrevet av Farhad~nowiki (diskusjon · bidrag) 26. mai 2007 kl. 20:19 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Diskusjon om dette avsnittet[rediger kilde]

Det du leser lengre opp i denne siden er kopi av deler av artikkelen inklusiv Remi Marents' kommentar og som det det er stilt frem, har det vært diskusjoner om denne artikkelen. Jeg ser meg villig til å ta opp denne diskusjonen i full offentlighet, selv om det har vært noe kontakt mellom meg og Remi Marents på telefon og e-meil tidligere, likevel er jeg åpen for å diskutere innholdet av kontakten slik at det han påstår ikke danner mangelfull bilde av situsajosnen. Jeg mener at artikkelen om hypnose burde ikke berøres av diskusjoner som handler om person, men om sak. Det ser også ut Remi har ikke mye i mot informasjonen jeg har skrevet om hypnose. Selv om denne informasjonen jeg har lagt ut er ikke forenelig med hans forståelse av hypnose, noe han tydeligvis ikke har merket siden han bekrefter at mye av det jeg skriver om hypnose er korrekt. Jeg limer inn hele seksjonen inklusiv hans kommentar ut her på denne diskusjonssiden slik at artikkelen blir og forblir vitenskaplig. OM jeg blir overtalt at informasjonen jeg har lagt ut er galt eller hensiktsmessig, har jeg ingenting imot endringen i artikkelen.
--Farhad Rahimi
Dette usignerte innlegget ble skrevet av Farhad~nowiki (diskusjon · bidrag) 26. mai 2007 kl. 20:19 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Remi Marents: Og jeg fastholder at Farhad Rahimi IKKE kjenner til mine ulike kurs i hypnoterapi, og jeg mener derfor fortsatt at hans nedsettende uttalelser om både meg og faktisk ALLE medlemmene i den eneste kvalitetssikrende organisasjonen for hypnoterapeuter ikke hører hjemme som "informasjon". Etter mitt syn bør man kunne forvente at de som skriver på en wiki skriver om det de vet noe om, og så lar andre skrive om det de vet noe om. I Farhad sitt tilfelle betyr det at jeg mener han bør skriver mer om hypnose og sine tanker om mottagelighet - og mindre om utdannelser og mennesker han bare har lest om.
Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.166.236.11 (diskusjon · bidrag) 12. aug. 2007 kl. 17:06 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Hypnose i praksis (med ny kommentar fra Remi Marents)[rediger kilde]

Det finnes nå mange som kaller seg for hypnoterapeuter. De praktiserer hypnose etter å ha gått gjennom et kurs. Hvor mye kompetanse kan en enkelt kurs gi, er uklar. Det som er klar er at de samtlige hypnoterapeuter som er medlem i Norsk Forbund fir Klinisk Hypnose, har sine kunnskaper om hypnose basert på misforståelser. Det blir forsøk på å fremkalle hypnose gjennom avslapping. Ikke mer 50% kan falle i hypnose gjennom avslapping. Folk som har forskjellige mottakelighets former, kan ikke hypnotiseres kun via en universal hoved skript basert på avslapping. Kurs på Remi Marents metode holder i utgangspunktet ikke mål mtp mottakelighet hos klienter. Kommentar fra Remi Marents: Jeg finner meg ikke i at mine kommentarer blir flyttet til en diskusjonsside, slik at dette får stå ubestridt som "informasjon". Jeg fastholder at Farhad Rahimi IKKE kjenner til mine ulike kurs i hypnoterapi, og jeg mener derfor fortsatt at hans nedsettende uttalelser om både meg og faktisk ALLE medlemmene i den eneste kvalitetssikrende organisasjonen for hypnoterapeuter ikke hører hjemme som "informasjon". Etter mitt syn bør man kunne forvente at de som skriver på en wiki skriver om det de vet noe om, og så lar andre skrive om det de vet noe om. I Farhad sitt tilfelle betyr det at jeg mener han bør skriver mer om hypnose og sine tanker om mottagelighet - og mindre om utdannelser og mennesker han bare har lest om. (Remi Marents sin kommentar stopper her)

De som utdanner seg på hypnoseakademiet med Andrew Newton i spissen, ser ut som de lærer en annen variant av hypnose. Hvor annerledes er det i utgangspunktet uklar, men det å gjenkjenne mottakelighets former og bruke formuleringer i forhold til mottakelighetstypen en klient har er positivt.

Psykolog Sigurd Stubsjøen kjører i utgangspunktet en egen linje som er mer beslektet med hypnoterapi.no

Andriani.net med Farhad Rahimi i spissen baserer derimot sin metode på å fremkalle hypermottakelighet gjennom å gjenkjenne flere typer av mottakelighet. Andriani.net har tatt også initiativet til å starte en hypnoseklubb som skaffer allmennheten en større tilgjengelighet til hypnose. Et magasin blir gitt ut av hypnoseklubben som heter Hypnosenytt.

Det har vært uenigheter mellom Farhad Rahimi g Remi marents om dette avsnittet som er flyttet til disusjonssiden for denne artikkelen.[Diskusjonen om denne artikkelen] Remi Marents har lagt inn en ny kommentar i denne teksten.
Dette usignerte innlegget ble skrevet av Farhad~nowiki (diskusjon · bidrag) 19. aug. 2007 kl. 10:28 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Straffeloven av 1902[rediger kilde]

Det begynner kanskje å bli på tide å skrive straffeloven av 1902 ut av artikkelens ingress. Straffeloven av 1902 er ikke så aktuell lengre etter at de siste endringene i straffeloven av 2005 ble sluttført i 2009[[1]] og trådte i kraft i 2015. Lovbestemmelser om hypnose finnes fortsatt, men i andre lover. Se også Hypnose (lovgivning) hvor detaljer og historikk om all verdens hypnoselovgivning hører hjemme. Den kan sikkert også utbedres. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 15. jul. 2017 kl. 16:29 (CEST)[svar]