Diskusjon:Husøkonom

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Husøkonom er en yrkestittel ved hoteller og institusjoner. Husøkonomen har ansvaret for å administrere og inspisere renhold og lintøy. Husøkonom tilsvarer den gamle tittelen oldfrue.

Tittelen er egentlig en pleonasme, siden ordet økonom opprinnelig betydde «hus».

Eksterne lenker[rediger kilde]


Dette er helt feil informasjon om Husøkonom. Tittelen er ikke en pleonasme. Dessuten er sidehenvisningen til forfatteren av det overstående helt misvisende i forhold til de fakta forfatteren har referert til. Siderefereringen viser derimot korrekt informasjon om Husøkonomtittelen. Vennligst se tekst lenger ned! Rettelse utført av Mona O. Holgar, student ved HiAk, Husøkonom og serviceleder studiet.


Husøkonomer arbeider med planlegging og gjennomføring, av et vidt spekter av prosesser og tjenester. De har ledelses- og utviklingsansvar for avdelingens personale og de har ansvar for at det produseres eller anskaffes kvalitetsmessige og riktige produkter og tjenester. Husøkonomer kan ha ansvar for områder som spenner over emner som innemiljø og arealplanlegging, renhold og vedlikehold, miljø- og ressursforvaltning, tekstiløkonomi, valg av materialer, utforming av interiører, hygiene, arbeidsmiljø, IK-HMS, sikkerhet og andre oppgaver av drifts- og servicefaglig art. Det husøkonomiske fagområdet er variert og krever omfattende kunnskaper for å kunne utøve profesjonell ledelse.

Husøkonomer fylle ulike stillingskategorier innen ulike virksomheter. Som eksempel på virksomheter nevnes overnattings- og serveringsbedrifter, sykehus og andre helseinstitusjoner, administrasjonsbygg, kommunale og statlige administrasjoner, passasjerskip, boligplattformer, vaskerier, kulturbygg, butikksentra, messesentra, skoler, renholdsbedrifter og andre servicebedrifter. Likedan kan stillinger innen salg, samt innen informasjons- og opplysningsvirksomhet være aktuelle arbeidsområder. Husøkonomer har også kunnskaper om og erfaring med prosjekt- og utviklingsarbeid.

Vennligst se følgende lenker for mer informasjon om studiet samt hvor man kan ta utdanningen.

http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/husokonomDette usignerte innlegget ble skrevet av 158.36.241.40 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)