Diskusjon:Godt Brød

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Logo til Infoboks[rediger kilde]

Fikk ikke puttet logo inn i infoboksen. Fint om noen kan hjelpe. Godt_Brød.jpg Dette usignerte innlegget ble skrevet av Drama Lama (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)


«Godt Brød er antakelig Norges største kjede av økologiske bakeverksteder»[rediger kilde]

Referansen til dette er ment som en oversikt over Godt Brød sine elleve bakeverksteder. Det er ingen andre økologiske bakeverksteder/bakerier i norge med like mange utsalg, og ingen økologiske bakeverksteder/bakerier med like stor omsetning.

Fint om man kan oppnå konsensus rundt dette, da det ser noe faktaløst ut å bruke «antakelig». Drama Lama 27. jan 2009 kl. 19:06 (CET)

Jeg er ikke tilhenger av å bruke adjektiv størst, eldst, lengst etc. i artikler uten at det finnes en uavhengig referanse som klart bekrefter dette. Antakelig er Godt brød, størst i øyeblikket, men i et leksikon skal artiklene stå i mange år, og vi vet aldri når det kan komme noe nytt som er større. Derfor er det ikke lurt å begynne en artikkel på denne måten. Jeg lurer også på om du har fått tillatelse til å bruke firmaets logo. Den er sannsynligvis beskyttet av opphavsrett og må antakeligvis slettes fra commons.Nina 27. jan 2009 kl. 15:23 (CET)
Hei Nina.
Jeg jobber til daglig i Godt Brød 2 AS (Vestre Torggate i Bergen).
Før jeg brukte logoen, som forøvrig finnes blandt pressemateriellet på bakeverksted.no, ringte jeg Øystein Løvlie (Gründer). Det samme gjelder bildet av bakemobilen.

Forøvrig er Wikipedia.org et nettleksikon som oppdateres på daglig basis. Den dagen et annet økologisk bakeverksted blir større enn Godt brød, skal eg personlig endre dette. Drama Lama 27. jan 2009 kl. 19:06 (CET)
Du må ha en skriftlig tillatelse til å bruke bildene se: http://no.wikipedia.org/wiki/Hjelp:Bildeopplasting#Den_som_eier_bildet_har_gitt_tillatelse_til_bruk. Følg det som står der så kan bildene brukes.
Jeg har ofte plukket vekk disse adjektivene fra andre artikler også fordi jeg ikke syns dette er den viktigste egenskapen til en bedrift, bro, kirke etc, så dette er ikke første gang. Er du sikker på at du jobber på samme sted om noen år om denne informasjonen da ikke er riktig slik at du kan oppdatere den? Finnes det noen kilde som i klar tekst sier at bedriften er størst, om ikke vil noen kalle dette er slutning og original forskning som vi ikke tillater på Wikipedia. Er det å være størst den viktigste egenskapen til Godt brød, eller er kvaliteten på varene innholdet i dem og fremstillingen av dem viktigere? Forøvrig setter jeg stor pris på varene hos Godt brød og om du ønsker kan jeg gjerne ta noen bilder som kan brukes i artikkelen. Nina 27. jan 2009 kl. 19:20 (CET)
Bildene er pressemateriell. Jeg fikk et ja på sms fra Øystein. Kan få det på mail også om problemer byr seg. Uansett. For deg å ta bilder på Godt Brød uten skriftlig tillatelse er vel tilsvarende problematisk? Skal du altså be Ørjan Teigland, Richard Müller eller Kristoffer Nygaard om lov før du knipser ivei inni et av Godt Brød sine bakeverksteder i Bergen?
Forøvrig kan jeg nevne at Gbbakeren, en av de første til å redigere artikkelen om Godt Brød, er Øystein Løvlie. Det er altså i hans interesse at det finnes en side om Godt Brød på Wikipedia.no. Og Øysten Løvlie er som nevnt han som grunnla Godt Brød.

I forhold til største, så er det vel neppe tvil om at Godt Brød, som omsatte for 70 millioner i 2008, og har budsjetert med 85 i 2009, er størst.
At samfunnet vi lever i, og derfor også leksikon, velger å kategorisere ting bl.a etter størrelse, skjønner jeg ikke hvorfor du må opposjonere imot? Drama Lama 27. jan 2009 kl. 20:34 (CET)
Å ta bilder av bygningene utenfor dem er helt uproblematisk, men inne vil en nok måtte ha lov til å ta bilder siden virksomheten er privat, men dette var bare et tilbud og jeg trenger ikke å gjøre det da jeg ikke er spesielt interessert i dette.
Når det gjelder bruk av adjektiv så er dette noe jeg har kommet frem til etter å ha sjekket og ryddet i artikler som påstår at dette er det eldste, største etc som er påstander som krever en referanse. Den du la inn dokumenterer hvor stor Godt Brød er, men ikke om det eventuelt finnes andre tilsvarende bedrifter som har samme størrelse eller er større. Ut fra referansen så vet en ikke dette. En bør være pinlig nøyaktig med kilder og referansene bør være nøytrale, altså ikke bedriftens egne internettsider. Derfor er jeg kommet frem til at å utelate disse adjektivene er en bedre måte å skrive leksikon. Da trenger en heller ikke å vedlikeholde opplysningene. Nina 27. jan 2009 kl. 20:54 (CET)
Det er ingen boller utenfor Godt Brød...
Det var uansett ikke meningen å være vanskelig.
Jeg har bedt øystein sende en mail til info-no@wikimedia.org med bilder og bekreftelse. Så logosaken er nok ute av verden snart.
I forhold til at Godt Brød er det største Økologiske Bakeverkstedet i Norge, så er dette egentlig ganske viktig når man skal beskrive bedriften.
Godt Brød er helt udiskutabelt den viktigste aktøren i norge når det kommer til økologi. Mye av æren for at Norge tenker såpass økologisk som vi gjør, Er Godt Brød sin fortjeneste. Er det sånn at bare fordi det ikke står eksplisit ett sted at de er størst, så kan man ikke se på andre beviser? brreg.no sier det, fylkesmannen.no sier det, ba.no sier det, oikos.no sier det.. osv. Uansett, hejDrama Lama 27. jan 2009 kl. 21:08 (CET)
Poenget er at man må ha kilder. Finner du en artikkel i BA eller hos Oikos som sier at Godt Brød er størst i Norge kan du sikkert bruke den som referanse. mvh, Apple farmer 27. jan 2009 kl. 21:16 (CET)
Så vidt jeg kan skjønne er den gjeldende oppfattningen at man henger [trenger referanse] på, ikke at man sletter teksten bare fordi man personlig er prinsipiell motstander av adjektivbruk i artikler.Drama Lama 27. jan 2009 kl. 21:19 (CET)

Her på Wikipedia tilstreber vi objektivitet og nøytralitet, og vi har et begrep som lyder “encyclopedisk”. Noe encyclopedisk er noe som passer seg i en encyclopedi, i dette tilfelle Wikipedia. Slike superlativer som størst, best m.fl. er ikke encyclopediske. Ingenting av det Drama Lama skrev i sitt innlegg kl 21:08 ikveld skal inn i artikkelen om Godt Brød. Det er ren reklame og hvis noe av det legges inn vil det fjernes. Yppes det til redigeringskrig ved å legge det inn igjen vil det eventuelt føre til blokkering. Jeg mener ikke å true eller å skremme ved å nevne blokkering, dette er en oppfordrelse til å følge retningslinjene og en opplysning om hva som skjer hvis man ikke gjør det. H92 (d · b · @) 27. jan 2009 kl. 21:22 (CET)

Om jeg ville reklamere for Godt Brød, hadde jeg gjort det i første redigering. Jeg forholder meg så objektiv som mulig. Jeg diskuterer og kommer med synspunkter på diskusjonssiden, og legger til fakta under selve artikkelfanen. Jeg mener imidlertid at Godt Brød, faktisk, er Norges største økologiske bakeverksted.
Jeg har kun ryddet, oppdatert og lagt til info om Godt Brød sitt forhold til Debio.
Jeg kan også påpeke at jeg ikke skrev "største" i artikkelen, jeg bare forsvarer det.

Uansett, siden 10.april 2008 har det stått "største". Først når en ny bruker begynte å redigere, ble det tatt notis.
p.s. Bildene, som den oppmerksomme leser sikkert har registrert, er fjernet. Drama Lama 27. jan 2009 kl. 22:04 (CET)
Finfint bilde :) Drama Lama 31. jan 2009 kl. 11:36 (CET)