Diskusjon:Global oppvarming

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Utmerket artikkel Global oppvarming er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


--M O Haugen (diskusjon) 6. jul. 2017 kl. 11:35 (CEST)

Wikipedia Global oppvarming har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 36, 2017.
News Denne artikkelen har blitt brukt som en kilde i:

Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2 Arkiv 3

Tråder eldre enn 90 dager kan bli automatisk arkivert av Zorrobot.

En artikkel om areosoler[rediger kilde]

En interessant artikkel om areosoler. Professor Trude Storelvmo sier at idet vi gjør lufta vår renere, så kommer vi også til å midlertidig akselerere oppvarminga fordi vi fjerner den bremsende avkjølinga fra partikler. Hun sier videre at spørsmålet har «plaget oss i flere tiår» og at aerosolene er en ganske stor kilde til usikkerhet i klimaframskrivningene.[1].--Ezzex (diskusjon) 2. mai 2020 kl. 20:06 (CEST)

Hei Ezzex, jeg har sørget for oversettelse fra engelsk slik at vi nå har denne artikkelen: Global dimming. Dessuten har vi denne artikkelen: Aerosol. Begge disse kunne trengt mer arbeid, men for min del har andre temaer blitt opp-prioritert en stund nå. Jeg kjenner til at aerosoler gir usikkerhet for klimaframskrivningene, noe som nok kunne vært belyst bedre i disse artiklene. Mener imidlertid at dette kort har blitt nevnt i flere av de klimarelaterte artiklene jeg har arbeidet med de siste årene. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 3. mai 2020 kl. 10:47 (CEST)
Ok.--Ezzex (diskusjon) 3. mai 2020 kl. 15:41 (CEST)

En interessant artikkel om pingviners påvirking[rediger kilde]

«Pingviner var klima-verstinger.»[2]

ABC Nyheter:

SitatLystgass er ikke bare et beroligende middel brukt av tannleger og anestesileger. Det er også en kraftig klimagass. Effekten på global oppvarming er 300 ganger sterkere per kilo enn av CO2. Mesteparten av dagens utslipp av lystgass kommer fra landbruket. Gassen blir dannet når jorda gjødsles. Men nå antyder ny forskning at det slett ikke bare er vi mennesker som lager lystgass med litt for ivrig gjødsling. Resultatene av en dansk undersøkelse viser at kongepingvinen står for betydelige utslipp av lystgass i områder av Antarktis. Utslippene av lystgass er over 100 ganger høyere i de tetteste pingvinkoloniene enn i områder uten pingviner, skriver forskerne i Science of The Total Environment. Men i det globale budsjettet har de svært lite å si, understreker Elberling og co.»

Likevel kan pingvinene muligens sitte med en del av løsningen på klimaproblemene, antyder forskerne i pressemeldingen. Kanskje kunnskapen fra pingvinene kan hjelpe oss med å gjødsle slik at det blir minst mulig produksjon av lystgass fra åkrene våre?»
Sitat

--Ezzex (diskusjon) 25. mai 2020 kl. 23:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 20 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Global oppvarming. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. feb. 2021 kl. 06:46 (CET)