Diskusjon:Funksjon (matematikk)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redigeringskommentarer[rediger kilde]

En side om et så omfattende emne kan ikke tillate seg å gå for mye i detaljer, så jeg har tatt meg den friheten å slette litt stoff her og der, i et forsøk på å framheve oversikt og sammenheng. Detaljene bør nok heller flyttes til de mange mer spesialiserte sidene. I tråd med dette har jeg flyttet en del stoff til siden elementær funksjon. Unntak er seksjonene Historie og Formell definisjon, der sida kan og bør tillate seg å være detaljert. Jeg har brukt referanser primært i disse to seksjonene, men i det store og hele droppet slike i andre deler - der får vi håpe undersidene gjør referansejobben.

Og siden emnet er så stort vil vi kunne definere svært mange utdypende artikler, men jeg har bevisst unngått bruk av malen utdypende, for ikke å drukne artikkelen. Unntak er der det finnes utdypende artikler for en hel hovedseksjon. Utfordringen med en å skrive en slik side er å unngå for mye oppramsing, med pekere til spesialsider.

I seksjonen Historie har jeg slettet en opplysning om at Lobachevsky presenterte en generell formell funksjonsdefinisjon før(?) Dirichlet. Antagelig er det riktig (referanse mangler), men jeg er usikker på om dette er særlig relevant i en oversikt over funksjonens historie. Lobachevsky er svært viktig i geometri, men i funksjonslære kan jeg ikke se at han har spilt noen vesentlig rolle. Det er fullt mulig jeg tar feil her, og flere hoder vil alltid gjøre dette bedre. Definisjonen til G.H.Hardy har jeg latt bli stående, men igjen i stuss på relevansen. Dersom hans definisjon er et unntak fra tidens allmenne definisjon, som den opprinnelige teksten antyder, så bør vi kanskje heller gi den alminnelige definisjonen, hva den enn måtte være. Opplysninger kan være rette, men ikke nødvendigvis relevante.

Kanskje burde vi for å gi oversikt hatt med seksjoner om komplekse funksjoner og om funksjoner av flere variable? Toba (diskusjon) 23. des. 2019 kl. 14:37 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Funksjon (matematikk). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. feb. 2021 kl. 06:55 (CET)[svar]