Diskusjon:Forskjellsbehandling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jeg har ikke referansen tilgjngelig, men mener å huske at Margaret Mead beskrev et samfunn der kvinnene var tøffe og mennene drev med kunstneriske og mere myke sysler fordi de var slik sjelelig. Om det er diskriminering eller ikke - forskjellsbehandling i hvertfall.
Normen synes likevel å være at «de sterkeste» har rådd, men som nevnt, med unntak. Hvis det skal inn i innledningen igjen, bør dette påpekes.Bjørn som tegner 3. jun 2009 kl. 13:17 (CEST)

Diskriminering som begrep[rediger kilde]

Brukes ikke "diskriminerin" innen statistikk? Burde ikke Diskriminering være oppslagsord med pekere til disse betydningene? --gjest

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 28. jun. 2015 kl. 16:17 (CEST)

Holder ikke mål[rediger kilde]

Denne artikkelen er dårlig skrevet, kommer med provoserende påstander som overhodet ikke stemmer, f eks "Dette er de to mest synlige og debatterte sakene" under Kjønnsdiskriminering. Ved å være så langt ute på jordet så bidrar den til kjønnsdiskriminering i stedet for å forklare den på en saklig og korrekt måte - som om en artikkel om klimaendringer skulle handle om at de ikke finnes, og dermed legitimere et avvikende syn på vitenskap. Den drar også helt feil konklusjoner av kilde 1. Den er i det hele tatt så langt under mål at den heller burde tas ned enn å stå hvis den ikke blir redigert. Dette usignerte innlegget ble skrevet av ErikaHazel (diskusjon · bidrag) 16. jul. 2017 kl. 00:42‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Da har jeg fjernet et del stoff. Den ene påstanden med referanse røk først. Det går ikke an å generalisere og si at en enkelt sak gjelder alle. Resten som ble fjernet var uten referanser. Artikkelen har fortsatt stort behov for mer stoff, omskriving og ikke minst omskriving med referanser. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 16. jul. 2017 kl. 12:31 (CEST)