Diskusjon:Folkerepublikken Polen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg synes denne artikkelen med fordel kan flettes inn i artikkelen Polens historie --Baryton 12. apr 2007 kl. 20:05 (CEST)

Helt uenig. Den kan utvides med stoff fra en:People's Republic of Poland. Kph 12. apr 2007 kl. 20:07 (CEST)
At stoffet kan utvides er helt klart. Men dette er jo en del av Polens historie. Jeg synes det er ulogisk å dele opp. Artikkelen om Polens historie har også et avsnitt om den kommunistiske perioden.--Baryton 12. apr 2007 kl. 20:11 (CEST)
Vi har artikler om historiske stater på Wikipedia. Selv om vi har generelle oversiktsartikler om f.eks. Tysklands historie så har vi selvsagt også egen artikkel om DDR etc. Å flytte alt inn i oversiktsartiklene blir feil. I en artikkel om Folkerepublikken Polen kan man gå i dybden om hvordan denne staten var. Det er selvfølgelig «a project for another day» som Adam Carr skrev da han startet den tilsvarende engelske artikkelen, men likevel en artikkel som helt sikkert vil bli mer fyldig etterhvert. Kph 12. apr 2007 kl. 20:22 (CEST)
Jeg er enig med Kph, og vil dertil peke på artikkelen Jugoslavia som et godt eksempel på dette redaksjonskriteriet: der har vi både en oversiktsartikkel, og delartikler om de ulike statsperiodene. --MHaugen 12. apr 2007 kl. 23:05 (CEST)
Ok, spørsmålet er vel om dette er en historisk stat, men bare det henvises ordentlig så er det jo ikke noe problem med flere artikler. --Baryton 13. apr 2007 kl. 08:32 (CEST)