Diskusjon:Florø

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er det Florø eller Flora som har bystatus?[rediger kilde]

I artikkelen framgår det at Florø har bystatus. Det er vist til Liste over norske byer regnet etter grunnleggelse. På diskusjonssida til denne lista framgår det at den er omstridt. Lista refererer til ei oversikt frå Kommunal Rapport, men der er det Flora som står oppført som by.Asgeir 19. okt 2006 kl. 19:24 (UTC)

Det er Florø og ikke Flora som har bystatus. Florø er en plass som ligger i Flora kommune... Det er nok bare en liten slurvefeil fra Kommunal Rapport sin side!
Florø fikk jo bystatus i 1860. Men i 1964 ble Florø slått sammen med kommunene Kinn, Bru og Eikefjord til kommunen Flora. Så vidt jeg forstår er det Flora som har hatt bystatus siden den gang, men jeg har problemer med å finne god dokumentasjon for dette. Dersom The zero eller andre kan dokumentere at det er Florø som har status som by hadde det vært fint. Asgeir 28. okt 2006 kl. 17:49 (UTC)
Jeg bor i Florø og vet at det er en forskjell. ;)
He he, ja da er vel saken avgjort.Asgeir 30. okt 2006 kl. 19:41 (UTC)
Skulle mene det ja ;) ÂMen helt seriøst, det er Florø som er by og ikke Flora. Flora er en kommune.
Min påstand: Flora er en bykommune og Florø er administrasjonssenteret i Flora. Florø har ikke formelt hatt bystatus siden 1963. Flora har formelt hatt bystatus siden den ble opprettet 1. januar 1964. Mitt problem er at jeg ikke klarer å finne god dokumentasjon for min påstand. Det kan jeg heller se at du gjør, så da er vi like langt. Forøvrig heter det Flora bystyre. Asgeir 31. okt 2006 kl. 21:52 (UTC)
Jeg vet når jeg har tapt og ja, det er faktisk Flora som har bystatus og ikke Florø. Men jeg vil nok si at folk her vil si at Florø er byen :) Men som sagt, du har rett!
Jeg har ikke noe imot at Florø blir kalt by, men jeg synes det er dumt at det blir fremstillt som et formelt faktum både her på bokmålswikipediaen og på nynorskwikipediaen. Det bør endres. Ellers, det er vel heller ikke så vanskelig for Flora bystyre å få flyttet bystatusen fra Flora til Florø.
Vel, vi får vel bare finne en eller annen løsning, men jeg vet ikke helt hvordan--The zero 11. nov 2006 kl. 20:47 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Florø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. feb. 2021 kl. 16:22 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Florø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. mar. 2021 kl. 06:00 (CET)[svar]