Diskusjon:Erlend Hammer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 14. juni 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Fjerne avsnitt som ikke er relevant/informativ?[rediger kilde]

Dette avsnittet kan vel slettes:

"Tidlig liv og studier Det finnes ikke mye informasjon om barne og ungdomstiden, men Erlend Hammer ga i et et intervju med magasinet PLATINUMs mars/april-utgave i 2009 ..."

En angivelig subjektiv vurdering. Ikke notabelt i nåværende sammenheng.

Motforestillinger mot at avsnittet fjernes?

Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 11:25 (CEST)

Nei, nå er det tatt bort. Så denne siden kan vel også slettes, for nå står det her :-) Harald Haugland 14. jun 2009 kl. 11:32 (CEST)
Denne siden, slik den nå står, er muligens grei nok. Om ikke annet så nevnes en potensiell kilde til mere info om denne personen. Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 18:52 (CEST)

Sitat verdig et leksikon?[rediger kilde]

"Flere av Hammers kuratoriske prosjekter har vært utilgjengelig for publikum, disse er heller ikke dokumentert og eksisterer kun som rykter og urbane vandrehistorier."

Er det slik at wikipedia her refererer til hemmelige kunstutstillinger?

Sitatet kan vel slettes fra artikkel? (For min del, kan den gjerne stå på diskusjonssiden.) Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 19:08 (CEST)

godt poeng, hva gjør man med uverifiserbar informasjon? meg bekjent fikk hammer støtte fra norsk kulturråd til et av prosjektene, og selv de får ikke lov av hammer å referere til prosjektet (naturligvis vil jeg gå utifra at det finnes dokumenter som bekrefter støtte; brev, bankut-tak etc. men disse er ikke offentlig tilgjengelig.). Kanskje en kan spørre Hammer om sitat?

83.109.106.139

Du lurte på "hva gjør man med uverifiserbar informasjon?"'
Et nærliggende svar: Gjør hva du vil. Men ikke på wikipedia.
Det finnes kanskje nettsteder, hvor slik info, ikke strider mot retningslinjene til det aktuelle nettsted. Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 19:53 (CEST)

fjernet. Men det er nærliggende å spørre hvordan kan man bekrefte informasjon som ikke vil la seg bekrefte?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.106.139 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Man kan begynne med å signere sine innlegg. Jfr. retningslinjene til wikipedia. Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 20:19 (CEST)

hvor finner jeg "wikipedia retningslinjer"? søkte det både på wikipedia og på google, men fant ingenDette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.106.139 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Fjerne tekst?[rediger kilde]

Jeg ser ikke noe notabelt i følgende to avsnitt:

"Erlend Hammer var en av de unge kritikerne som etablerte seg gjennom online-magasinet Kunstkritikk.no, hvor han i en periode satt i redaksjonsutvalget. Interessepunktene hans var i utgangspunktet lyd- og performance-kunst. I løpet av sin tre-årige karriere ble han kritisert for sin subjektive og til tider uinteresserte måte å skrive om utstillinger på. Hammer var en av dem som ble omfattet av begrepet «Tommy Olsson-skolen» en betegnelse som ble formulert etter kritiker Tommy Olssons skrivemåte, en påstått norsk utgave av new journalism eller gonzo. Hammer har ved flere anledninger tilbakevist kritikken mot ham og sine medkritikere Hammer pensjonerte seg ved å gi ut sine sammlede kritikker. Boken Erlend Hammer Samlede Kunstkritikker ble publisert av Ctrl+Z Publishing, 15. november 2008."

"Prosjektene som Erlend Hammer har gjennomført bærer preg av å forsøke å utforske grensene for hva man kan lage en utstilling av og om. Han er mest kjent er kaninutstillingen Bunnies, It Must Be Bunnies ved Lautom Contemporary i påsken 2009."

Synsing og manglende notabilitet gjør at jeg foreslår at avsnittene fjernes. Og at øvrig informasjon i artikkel beholdes. Og at artikkel får status endret til artikkelstubb(forfatter/sakprosa). Bjørn Sagvolden Forum 14. jun 2009 kl. 20:21 (CEST)

Jeg mener at erlend hammers måte å skrive på og kritikken av den er dokumentert gjennom henvisning til jørgen lund og hans kritikk samt erlend hammers svar - samt erlend hammers generelle frosvar av hans måte å forholde seg til kunstkritikk på. I tillegg kommer kollega Grete Melby og Tommy olssons forsvar. Kan se at man kan fjerne det om kuratoriske erfaringer han har foretatt seg, faktum er dog at utstillingene som han har gjennomført (den overnevnte kaninutstillingen, samt utstillingen han gjorde for lydgalleriet i 2008) er blitt skrevet om i fagbladene billedkunst og kunstkritikk (som er de to største fagblader om kunst i norge, eid av henholdsvis norsk billedkunstnere og norsk kritikerlag, ergo mangler ikke kredibilitet). Det har vært et lengre intervju med erlend hammer om hans kuratoriske og kritiske gjerninger i bladet PLATINUM. Jeg har litt vanskelig for å se hva som er synsing i noen av avsnittene. men tar gjerne imot tips om hva det kan være.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.106.139 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dersom noe fremstår som vurderinger, er det synsing, dersom det ikke belegges med referanse(r). Disse skal vise nokså direkte til kilder som ikke er helt de samme som den som skriver artikkelen, altså tredjehåndsdokumentasjon. Dersom noe er blitt skrevet om i anerkjente fora, er det klokt å henvise dit i artikkelen. Den som leser kan da selv sjekke om sitater og data er rette. Wikipedia er et leksikon. Det som står der skal være riktig, og gjerne til overmål dokumentert, ut fra at det vi alle tar for gitt i dag er tvilsom/usikker info om noen tiår. Mye av det kunstnere skrev for og om hverandre i forrige århundre er kaudervalisisk for dagens mennesker, så ordvalg er mere viktig her enn i fagblad. (kanskje også der?) Bjørn som tegner 14. jun 2009 kl. 22:43 (CEST)

takk. signerer nå. Jeg innser at i så måte er siste del av artikkelen ikke noe å spare, ser fremdeles ikek hvorfor man har behov for å slette delen om måten han skrev kritikk på, det er ikke synsing og blir dokumentert i notene - samt uttallige blogger og diskusjonsfora som aldri greide å definere måten hammer & Co. skrev kritikk på... norskkunstpåwiki 14. jun 2009 kl. 23:10 (CEST)

Teksten du fjernet har en påstand som må dokumenteres, og den vanlige måten å gjøre dette er å sette på {{tr}}. Setningen litt senere som også ble slettet er en faktasetning og slikt skal normalt ikke slettes om det kan dokumenteres. Fordi denne utstillingen er såvidt kjent er det i tillegg unaturlig å fjerne den. — Jeblad 14. jun 2009 kl. 23:24 (CEST)

så jeg burde ha beholdt tekstbiten om hans kuratoriske gjerninger men lagt til at de bør dokumenteres? norskkunstpåwiki 15. jun 2009 kl. 01:37 (CEST)

Jålete språk?[rediger kilde]

Fra artikkelen:

"online-magasinet"

Er det konsensus om at uttrykket i artikkelen forandres til det som på bedre norsk kalles et nettsted? Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 08:05 (CEST)

Kunstkritikk.no er registrert som tidsskrift i Nasjonalbiblioteket, så kanskje bedre norsk vil være «tidsskriftet»? — the Sidhekin (d) 18. jun 2009 kl. 08:35 (CEST)
Ny info fra «the Sidhekin» vedr. «tidsskriftet», er nå en del av artikkelen kunstkritikk.no.
Derfor, endrer jeg artikkelen om Hammer, til kun å referere til «kunstkritikk.no ( et tidsskrift som publiseres på internett )». Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 18:30 (CEST)

Fjerne selvpromotering og/eller unotabel info.[rediger kilde]

"Han er tilknyttet Lydgalleriet i Bergen som han var med på å starte.[1]"

Dette er ikke en CV. Og det er ikke godtgjort at Lydgalleriet er notabelt.

Info bør slettes, eller flyttes til diskusjon, inntil videre.
Støtter noen mitt forslag om flytting av tekst, til denne diskusjonssiden?Gallery threshold

Inntil videre høres det greit ut for meg, men jeg mistenker at Lydgalleriet fort kan være verdt en artikkel. Det var en god del nyhetstreff, i alle fall. — the Sidhekin (d) 18. jun 2009 kl. 08:39 (CEST)
har ingen store problemer med det. Vi har mer eller mindre fjernet alle hint om hans tilknytning tli kuratoriske prosjekter (bortsett fra masteren). og lydgalleriet er verdt en egen artikkel. norskkunstpåwiki 18. jun 2009 kl. 10:51 (CEST)
har forresten tenkt på det med at dette ikke er en CV. Wikipedia brukers mye som cv, man lister gjerne opp hva forfattere har skrevet og priser de har fått, filmer som skuespillere har spilt i etc. dermed: jeg synes lydgalleriet bør nevnes. Det er det eneste stedet i norge som er spesialisert på lydkunst, han er deres første styreformann og det er en av de større satsningene til kulturrådet de siste 4 årene. ja, jeg håper jeg får skrevet en artikkel om det en dag.

norskkunstpåwiki 18. jun 2009 kl. 10:56 (CEST)

Tekst vedrørende Lydgalleriet er flyttet til diskusjonssiden for artikkelen om Bergen. Foreløpig så mener 2 wikipedianere, at et sitat om Lydgalleriet, skal ut av artikkelen.
Gallery threshold 21. jun 2009 kl. 00:05 (CEST)
Nå var det snakk om «tilknytning» da jeg (inntil videre) mente det hørtes greit ut. Den teksten du nå fjernet, sa han er styreformann. Det blir noe annet. Styreverv er mer relevant enn «tilknytning», og en rolle som styreformann desto mer. Med mindre der fins vektige grunner til å fjerne dette, mener jeg det bør legges tilbake. — the Sidhekin (d) 21. jun 2009 kl. 00:32 (CEST)
Jeg skjønner hva the Sidhekins sier.
Men, Lydgalleriet er fortsatt nevnt i avsnittet som omtaler kurator-virksomheten.
Det får holde,inntil videre.
(For øvrig kan jeg ikke se at at Lydgalleriet er nevnt andre steder på wikipedia. Bergen kunsthall?)
(Om Hammer er styreformann i den lokale bridge-klubben, så er heller ikke det relevant for wikipedia,i utgangspunktet.)
Gallery threshold 21. jun 2009 kl. 10:26 (CEST)
Lydgalleriet har mottatt minst 1,5 millioner fra Kulturrådet for utvikling, oppussing og drift av galleriet, ved siden av støtte til enkelt utstillinger og prosjekter, et utstillingssted får ikke slike summer fra kulturrådet om det ikke anses som et visningssted det er verdt å satse på. Det må da være bevis på at Lydgalleriet er notabelt nok til å nevnes i det minste, og vel ikke kan sammenlignes med en bridgeklubb. http://www.kulturrad.no/fagomrader/rom_for_kunst/eksperimentelt-lydgalleri-i-be/
http://www.kulturrad.no/tildelinger/tverrfaglig/2009/ Fadese 7. aug 2009 kl. 02:42 (CEST)

Fjerne tekst. Omskrive beskrivelse av stil mht. subjektets kunstkritikk.[rediger kilde]

Tullete tekst?

"Han mottok blandede reaksjoner for sin subjektive og til tider uinteresserte måte å skrive om utstillinger på.[3] [4] Denne kritikken ble tilbakevist av Hammer[5] [6]."

Forslag fjerne tekst fra artikkel. Deretter omskrive uttrykket «uinteresserte måte å skrive om utstillinger på». (Ville det vært riktig på engelsk, å bruke uttrykket «... at times reviewing contemporary art, in a detached manner ...»).

For min del, holder det at teksten fjernes, inntil videre. (Teksten er vel preget av selvfølgeligheter:

  • å motta blandede reaksjoner på kunstkritikk? Jøje meg.
  • at kritikk blir tilbakevist av Hammer? Jøje meg. Kanskje dette passer bedre i memoarene hans. (Han er jo allerede pensjonist,etter det jeg har lest her, så memoarene er kanskje rett rundt hjørnet.) Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 08:28 (CEST)
Referanse 3 og 4 er vel også samme kronikken? Den bruker ikke ordene «subjektiv» og «uinteressert», så dette fjerner jeg per BLP. Jeg er heller ikke overbevist om at Jørgen Lunds mening er så veldig relevant i denne artikkelen, men om den så er det, må den eventuelt gjengis korrekt. — the Sidhekin (d) 18. jun 2009 kl. 08:48 (CEST) Men sleivsparkene er unødvendige.
først og fremst takk for engasjementet og hjelpen med artikkelen. setter stor pris på det. det eneste jeg vil bemerke er at måten norsk kunstkritikk blir utøvet har forandret seg kraftig de siste årene og hammer har vært en av frontfigurene for denne forandringen.

kudos for kommentar om memoarhjørnet. Dere synes altså ikke at det er verdt å nevne at hammers viktighet som kritiker de få årene han drev på?


norskkunstpåwiki 18. jun 2009 kl. 10:54 (CEST)

Har andre, helst solide kilder, nevnt dette? (Vi skal egentlig ikke selv «nevne» noe, men støtte oss på hva andre «nevner».) Hvor viktig er man egentlig, om «ingen» sier at man er viktig? — the Sidhekin (d) 18. jun 2009 kl. 15:23 (CEST)
Jeg er enig. Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 19:51 (CEST)

Forslag til forbedring av artikkel.[rediger kilde]

Her er mitt forslag til forbedring av artikkel.
Er det noen som ser problemer med følgende tekst? :

Erlend Hammer (født 23. januar 1978) er en norsk forfatter av sakprosa. Tekstene hans er hovedsaklig blitt publisert i kunstkritikk.no ( et tidsskrift som publiseres på internett ), samt fagbladet Billedkunst, der han primært skrev artikler innen feltene lyd- og performance-kunst, i løpet av tidsrommet 2005 til 2008.

Utdanning og virke:

Hammer har hovedfag i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, der han per 2009 er stipendiat, og en mastergrad i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen.[2] Han er tilknyttet Lydgalleriet i Bergen som han var med på å starte.[3]


Bibliografi:

  • Hammer, Erlend; Samlede kunstkritikker Ctrl+Z Publishing (2008) ISBN 978-82-92817-06-3
  • Karlsen, Anne Szefer; Hammer, Erlend; m² og tid - når solen treffer huset samtidig som det ringer på døra (2007) ISBN 978-82-992451-4-2
  • Hammer, Erlend; Hosted/visited : two perspectives on La Monte Young & Marian Zazeela's Dream House (2005)


Referanser og fotnoter:


Eksterne lenker:


Signert, Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 19:47 (CEST)

  • Jeg støtter dette, alternativt at artikkelen slettes pr manglende notabilitet. Wikipedia er ingen CV-database. Keanu 18. jun 2009 kl. 22:55 (CEST)

Bruk av begrepet «Tidligere kunstkritiker»[rediger kilde]

Jeg er motstander av at han skal refereres til som en "Tidligere kunstkritiker", i innledningen. I skrivende stund, så er innledningen redigert.

Ellers i artikkelen så refereres det til tidsrommet da Hammer publiserte kunstkritikk. Det synes jeg er greit. Gallery threshold 20. jun 2009 kl. 01:11 (CEST)

... lydkunst og narrativitet, med fokus på ulike sosiale og politiske problemstillinger med et teoretisk fundament i...[rediger kilde]

Tekst fjernet fra artikkel:

"Han arbeider med et prosjekt knyttet til lydkunst og narrativitet, med fokus på ulike sosiale og politiske problemstillinger med et teoretisk fundament i Mieke Bals Reading Rembrandt og beslektet litteratur."

Det kommer ikke fram hvordan dette er notabelt. Jeg ser ikke helt hvordan dette skal passe inn i avsnitt.

Derimot, så er det mulig at artikkelen har fordel av å fortelle hvorfor Hammer er blitt tildelt det nåværende stipendiat. Med referanse. Gallery threshold 20. jun 2009 kl. 01:41 (CEST)

Når noen er tildelt et stipend så er dette en faktaopplysning og vi skal referere den som en slik, vi skal ikke tolke hva noen måtte ha ment med tildelingen. — Jeblad 20. jun 2009 kl. 11:05 (CEST)
Jeg har vel ikke etterlyst noen tolkning. Derimot har jeg antydet, at det er mulig at det er relevant for wikipedia, å ha mere informasjon om nåværende stipend som han har fått.
Er det et statsstipend? Eller er det en annen form for stipend?
Statsstipend som tildeles, pleier å bli begrunnet. Det hadde kanskje passet inn i artikkelen. (Digresjon: Kanskje omstendighetene rundt stipendiatet er notabelt, og kanskje kuratorvirksomheten kanskje ikke er notabelt?)
Ihvertfall var det min intensjon, da jeg skreiv: "...mulig at artikkelen har fordel av å fortelle hvorfor Hammer er blitt tildelt det nåværende stipendiat."
Oppklart?

Gallery threshold 20. jun 2009 kl. 23:49 (CEST)

Erlend Hammer har et doktorgradstipend, man mottar et slikt stipend ved å sende en søknad med en prosjektbeskrivelse, og gjennom et intervju, ved siden av at tidligere akademiske eksamener legges til grunn, da særlig Hovedfaget eller Masteroppgaven, her i kunsthistorie. Det er altså en slags midlertidig forskningsstilling på universitet, i dette tilfelle på Universitet i Bergen.Fadese 7. aug 2009 kl. 02:42 (CEST)

Ingress[rediger kilde]

Det er satt tilbake en ingress i artikkelen. I tillegg er noe fragmentering fjernet. — Jeblad 20. jun 2009 kl. 11:03 (CEST)

Hvis han er medlem f.eks. der, så bør det stå i artikkel. Eller? Gallery threshold 21. jun 2009 kl. 00:27 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Erlend Hammer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 11:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Erlend Hammer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2017 kl. 21:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Erlend Hammer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. apr. 2018 kl. 15:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Erlend Hammer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2021 kl. 05:15 (CEST)[svar]