Diskusjon:Den koptisk-ortodokse kirke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det låter da veldig rart at de koptiske prestene MÅ være gift?! Den enkeltstående avisartikkelen fra Klassekampen er ikke godt nok bevis på at det skulle være slik. I Koptisk kristendom, (avsnittet Koptisk kr.dom i dag) står det at koptiske prester godt KAN være gift, men at ekteskap da må inngås før de blir presteordinert. Dette er også det jeg selv har fått høre fra en koptisk biskop. gisle 13. nov 2008 kl. 16:06 (CET)

Jeg fjernet dette. Artikkelen er preget av en mangelfull forståelse av kristendom generelt, og spesielt ortodoks kristendom. Den skiller mellom messe og nattverd, forstår ikke røkelse og hevder at prest og munk er det samme. Dette er ikke en kilde man kan bruke for å si noe slikt. Jeg kjenner og en koptisk prest som ikke er gift, og biskoper (som er prester) blir rekrutert fra klostrene, der de anturlig nok ikke er gifte. 3s 13. nov 2008 kl. 16:20 (CET)
Bra du fjernet infoen, dette gikk jo raskt! gisle 13. nov 2008 kl. 17:10 (CET)

Flytting?[rediger kilde]

Med mindre noen har gode motargumenter, kommer jeg til å flytte artikkelen til den koptisk-ortodokse kirke. Forslaget er begrunnet her. Hanno 21. nov 2010 kl. 22:52 (CET)