Diskusjon:Datalagringsdirektivet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2
Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av Zorrobot.

Hvorfor jeg ble frustrert[rediger kilde]

Som dere ser av loggen har jeg jobbet med dette siden i morges + flere kvelder denne uka (pga NRK-program i morgen kveld) og er derfor fryktelig trøtt nå. Kanskje ikke tid til mer jobbing kommende uke. Kan ikke jobbe i natt, da får artikkelen heller stå sperret inntil videre.

Jeg har jobbet flere hundre timer med denne artikkelen + sideartikler og blir frustrert hvis folk hopper inn fra sidelinjen, uten å lese seg opp og uten å ville begrunne og gå i dialog. Jeg opplevde Ezzex som slurvete da han la inn samme setning to ganger i innledningen kl 1309, "Direktivet er omstridt i flere land og har blitt kritisert for å være et urimelig inngrep i privatlivet." sto nederst i innledningen fra før, nesten identisk med hans forslag, som han la inn i tillegg i starten. Samtidig brøt han opp disposisjonen og la inn faktafeil/villedende formuleringer. Dette til sammen tydet på at han ikke hadde forberedt seg særlig før editeringen, syntes jeg.

Jeg svarte likevel høflig første gang, påpekte at disposisjonen ble brutt, at setningen sto to ganger, forklarte disposisjonen. Hadde ventet at han da kanskje ville komme med en ny disposisjon. Men etter 6 timer la han inn samme dobbeltsetning, og det kom igjen faktafeil. Det gir meg et useriøst inntrykk å ikke oppdage noe slikt på to forsøk, med 6 timer til å tenke seg om. Det gir jo oss andre unødvendig ekstraarbeid, da opplever jeg det respektløst og blir irritert. Jeg burde likevel ikke brukt ordet dement!! Kombinert med ros av dine tidligere innlegg var det ment som en spøk, "våkn opp og se hva du gjør!:-)", men skjønner at det meget vel kan misforstås. BEKLAGER, Ezzex!!Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kommtek (diskusjon · bidrag) 30. mar. 2014 kl. 20:14 (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

EU-domstolens avgjørelse[rediger kilde]

Ny innledning[rediger kilde]

Direktivet kjennes ikke ugyldig fordi det "strider mot forholdsmessighetsprinsippet (FP)". Ref Store Norske Leksikon, SNL. Det kjennes ugyldig fordi det (forkortet) bryter med EUs charter, idet det krenker retten til privatliv, og gjør dette i en grad som bryter med FP. Et fjerde poeng er at direktivet gir fra seg muligheten til å etterkomme FP, idet det gir fra seg kontrollen over flere personvernrelaterte aspekter til de nasjonale gjengivelsene. (Best synlig i Generaladvokatens tekst.)

Dommens betydning for norsk datalagring er dessuten indirekte, så vidt jeg leser her, vi berøres gjennom den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Foreslår derfor å bruke den gamle formuleringen ”strider mot europeisk rett”. Den var valgt nettopp med tanke på dette siste poenget. (Evt ta med i tillegg Ezzex´ sitatforslag 22. aug 19:19, som har med de to viktigste poengene, og er lettlest og konkret. Men muligens for langt.) --Kommtek (diskusjon) 15. sep. 2014 kl. 19:16 (CEST)

Nytt kapittel[rediger kilde]

Forslaget illustrerer to av artikkelens konstante hodepiner: 1) Tungleste primærkilder, dårlig med passe fyldige sekundærkilder, egenhendig referat blir originalforskning -> gode løsninger fins nesten ikke. 2) Jurister, teknologer og vanlige lesere har fullstendig ulik tilnærming til DLD. Juristen vil høre om Personopplysningsloven og EU-domstolen, ingeniøren om Celle ID og IT-systemer, ingen av dem forstår eller vil høre om den andres fagtermer. Den vanlige leser vil vite praktiske konsekvenser for seg selv. Dette syns jeg var altfor ensidig juristvinklet.

Svært omfattende avskrift av primærkilden: De få som leser ”juridesisk”, leser uansett kilden, resten blir avskrekket/får ingen hjelp, dermed meningsløs bruk av knapp spalteplass. Heller for eksempel sitere kortfattet fra SNL.

For langt. P. t. det aller viktigste DLD-emnet. Likevel kanskje lurt med litt kortfattet inntil videre, sette av plass til sakens videre utvikling, unngå store omskrivinger. Ref pågående prosess i Sverige.

--Kommtek (diskusjon) 15. sep. 2014 kl. 19:16 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Datalagringsdirektivet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 22:36 (CEST)