Diskusjon:Dønnmannen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er mest brukt Dønnamannen eller Dønnmannen?--Kristoffer hh (diskusjon) 25. mar 2012 kl. 15:25 (CEST)

Vet ikke, men så lenge Dønnmannen er vedtatt av kartverket, mens Dønnamannen er avslått av samme instans, kommer vel Wikipedia:Navnekonvensjoner#Geografiske navn til anvendelse. Og dermed ligger artikkelen på riktig navn. (En annen sak er at jeg meget gjerne skulle ha fjernet det vederstyggelige unntaket for geografiske navn, men det er ikke en sak for denne diskusjonssiden.) — the Sidhekin (d) 25. mar 2012 kl. 18:22 (CEST)
Wikipedia-diskusjon:Navnekonvensjoner#For geografiske navn skal det offisielle norske navnet brukes, der et slikt navn finnes. sier at vanlig praksis er at man bruker den formen som er mest brukt. Dønnamannen har 86 treff på nettsiden til Helgelands Blad og Dønnmannen har 1 teff.--Kristoffer hh (diskusjon) 26. mar 2012 kl. 11:56 (CEST)
Jeg foreslår at denne siden flyttes til Dønnamannen. Det ser ut til å være den mest brukte formen.--Kristoffer hh (diskusjon) 4. apr 2012 kl. 21:05 (CEST)
Har aldri hørt noe annet enn Dønnamannen, men eneste godkjente stavemåte ser ut til å være Dønnmannen iflg yr.no. Kvasir ga meg 100 treff på Dønnmannen, så det ser ut som navnekonvensjonene har slått falitt her. Jeg mener alikevel at man må basere seg på offisielle, godkjente skrivemåter, selv om mange andre skriver dem feil. Store norske bruker Dønmannen (en n). Hvis Dønnamannen hadde vært, eller er offisielt og likestilt, så sier jeg flytt. Hvis Dønnmannen er eneste godkjente sier jeg behold som den er.. TorbjørnS 4. apr 2012 kl. 21:16 (CEST)
Skrivemåten skal ta utgangspunkt i nedarvet uttaleform av navnet, og det er Dønnmann'n (med muljert n, tiktignok, men det vises ikke på skrift). Slik følger navnet hovedregelen i norsk språk, at bestemte artikler faller bort inne i sammensetninger. Sandnessjøen>Sandnessjømann, Dønna>Dønnværing, og i dette tilfellet Dønnmannen. --Knut (diskusjon) 20. okt 2012 kl. 17:41 (CEST)