Diskusjon:Brente mandler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fletting med artikkel om mandler[rediger kilde]

Som skribent har jeg ingen sterke meninger om hvor dette bør stå. Som bruker av Wikipedia tenker jeg at dette faktisk er to forskjellige ting, like mye som forskjell på mørk og lys sjokolade. Jeg prøvde å søke opp rettingslinjer, men fant ikke noe fornuftig rundt om disse emnene er for like eller ikke. Men jeg ønsker gjerne å lære hvor grensen går :) --Landas (diskusjon) 19. des 2012 kl. 02:10 (CET)

Jeg vet ikke hvor grensen går, men jeg mener bestemt at grensen er nådd her. At det er en konkurranse om julemat mener jeg ikke kan tøyle grensene til at man kan opprette artikler om alt som allerde har artikler, bare putte «jul-» foran, i såfall så legges listen til oppslag til at man må godta både julemarsipan, juleseigmenn, juleskum etc. En brent mandel er en mandel. Forskjellen er at den er brent. Det er noe som kan nevnet med 3-4 setninger i artikkelen om mandler. Mvh. TorbjørnS (ʦ) 19. des 2012 kl. 02:20 (CET)
Og forskjellen på mørk og lys sjokolade mener du er så stor at vi burde ha to separate artikler om dem? Det ser i alle fall ikke ut som noen andre til nå har funnet det nødvendig, for jeg kan ikke finne disse artiklene. TorbjørnS (ʦ) 19. des 2012 kl. 02:29 (CET)
Her er den: Hvit sjokolade. Når det gjelder julekonkurransen, så har det ingen sammenheng. Hvis man putter f.eks. brente mandler inn under mandler, ser jeg ikke noe galt i å merke den med [[Kategori:Julemat]] for eksempel. --Landas (diskusjon) 19. des 2012 kl. 02:34 (CET)
OK.. og der lærte jeg noe nytt... Hvit sjokolade inneholder ikke kakaomasse. Det er noe som er så forskjellig fra produktet sjokolade at jeg kan skjønne den, selv om jeg ikke ser problemet med å flette den artikkelen også. Når det gjelder mandlene, er det fortsatt mandler. Dem er brent, og mulig tilført ett eller annet, med andre ord, omtrent samme forskjellen som «brødskive» og «brødskive med kaviar». Problemet er at hvis man åpner opp for oppslaget «brødskive med kaviar» så har du også åpnet opp for en uendelig rekke oppslag med alt mulig slags pålegg. Må vel være bedre å gjøre artikkelen om mandler bedre. Jeg ser heller ingen grunn til at du ikke kan putte mandler inn under kategorien julemat. Det tror jeg allerede den er. TorbjørnS (ʦ) 19. des 2012 kl. 02:39 (CET)
Jeg er tilbøyelig til å mene at artikkelen kan beholdes uflettet. Mandler er en matvare, mens Brente mandler er en matrett, en foredlet matvare. På samme måte som forholdet mellom poteter og pommes frites. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 19. des 2012 kl. 07:48 (CET)
Signerer Orland. Artikkelen bør beholdes slik den er. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 19. des 2012 kl. 11:35 (CET)
Kan det være et skille at en har en artikkel som beskriver grunnlaget (plommeslekten) og at videreutvikling går via ingrediens (mandel) til diverse (mat)retter med eller uten jul i navnet, som brente mandler, marsipan osv. Roastbiff er laget av «oksekjøtt», men det kan vel ikke forsvares å flette den og annen mat inn i artikkel: kyr. Ditto for syltelabb, persesylte osv. mht. gris. Der er forøvrig også et skille mellom brød og skive, med varianten med brød som rives i biter og dyppes i saus og lign. Vi snakker vel ikke om brød med smør og pålegg på korrekt norsk, men skive med diverse påførte ingridiennser. (;--D) --Bjørn som tegner (diskusjon) 19. des 2012 kl. 12:35 (CET)
Jeg er enig med dem som mener artikkelen bør beholdes. Fem interwikilenker tilsier også etter mitt syn at artikkelen bør beholdes. Mvh. M14 (diskusjon) 20. des 2012 kl. 02:05 (CET)
Gode argumenter presentert for behold (forskjell på råvare og foredlet matvare/matrett), så jeg fjernet flettemerket. – Danmichaelo (δ) 20. des 2012 kl. 22:38 (CET)